Vigyázat: Idős emberektől próbálnak pénzt kicsalni Komáromban és környékén

Vigyázat: Idős emberektől próbálnak pénzt kicsalni Komáromban és környékén

A komáromi rendőrség arra figyelmeztet, megszaporodtak az idősek ellen elkövetett csalások.

Legalább 1000 eurós kára keletkezett annak a 88 éves asszonynak, akitől ékszert és készpénzt csaltak ki.

A szerencsétlen asszonyt állítólagos unokája hívta fel telefonon azzal, hogy adjon 14 ezer eurót, különben 5 évre börtönbe kell mennie. A nő, abban a hiszemben, hogy valóban az unokája hívta fel, azzal reagált, hogy nincs itthon csak 500 eurója, a bankban pedig csak lekötött betétje van, amihez nem tud azonnal hozzájutni. A hívónak elég volt ez az összeg is, és arra kérte az asszonyt, hogy adja oda az ékszereit, amikre a bejáratnál már egy állítólagos ügyvédnő várt.

Hírdetés

A csalók végül 500 euróval, három aranygyűrűvel és egy aranylánccal távoztak, tájékoztatott a rendőrség.

Egy Komárom melletti faluban élő 71 éves asszonyt azzal hívott fel egy állítólagos ügyvéd, hogy unokája a rendőrségen van, bűncselekményt követett el és a jogi védelem miatt volna szükség pénzre.  Ezt követően a telefon túlsó végén megszólalt egy síró nő, aki arról beszélt, hogy egy drogokat tartalmazó táskával kapta el a rendőrség. Ez viszont állítása szerint nem az övé volt, csak valakinek segített elvinni a táskát.

A károsulttól 3000 eurót kért. Mivel annyi pénze nem volt otthon, 2200 eurót tett bele egy borítékba és azt egy ismeretlen taxisofőrnek adta át.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »