Végéhez közeledik az aszfaltozás (Kézdialmás)

Végéhez közeledik az aszfaltozás (Kézdialmás)

Idén tavasszal három kézdialmási utca korszerűsítését kezdték meg, az első réteg aszfalt leöntése után a munka rövid ideig szünetelt. A napokban a kivitelező cég ismét megjelent, befejezés előtt áll a munkálat.

Összesen 1,1 kilométer hosszúságú az a három kézdialmási utca, mely tört kövesből aszfaltozottá lépett elő. Az első réteg aszfaltot leöntötték, a kivitelező a település Lemhény felőli bejáratánál a faluba kanyarodó szakaszon a padkát alakította ki pénteken, a többinél néhány sánc kibetonozása és egy újabb réteg aszfalt leöntése van még hátra – közölte Molnár István pénzügyi referens, aki bízik abban, hogy a hideg beállta előtt sikerül pontot tenni a munkálatok végére.

Hírdetés

Emellett a községhez tartozó Csomortánban a Várhegy és Csordagyűjtő utcák javítása és aszfaltozása is szerepel a projektben. Ezek esetében is megtörtént az árverezés, a munkálat kivitelezési határideje 2026 júniusa, viszont ez függ attól, hogy sikerül-e a településen a víz- és szennyvízhálózatot kialakítani, ugyanis a községvezetés nem várt akadályokkal szembesült.

Az utcakorszerűsítési munkálatokat a község önerejéből finanszírozza, nincs mögöttük pályázati pénz.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »