Városi kitüntetésben részesült Hegedüs János dombóvári plébános

Városi kitüntetésben részesült Hegedüs János dombóvári plébános

Dombóvár Város Elismerő Díszjelvénye kitüntetésben részesült Hegedüs János dombóvári plébános, egyházmegyei bíró, bírósági helynök. Az aranyszínű, összefonódó babérágakat ábrázoló díszjelvényt április 6-án, a Dombóvár várossá avatásának 54. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepi gálaműsor keretében adták át a díjazottaknak.

A díszjelvényt évente egy alkalommal ítélik oda azoknak a személyeknek, akik Dombóvár város érdekében több éven keresztül végzett munkával kiemelkedő érdemeket szereztek a város fejlődésében, vagy pedig munkakörükből, választott tisztségükből fakadó feladataikat az átlagosnál magasabb színvonalon és eredményességgel látták el.

Hegedüs János 1976-ban Szekszárdon született, 2000-ben szentelték pappá Pécsett. Lelkipásztori szolgálatát káplánként Dombóváron kezdte, ahova 2017-ben tért vissza plébánosként. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen 2006-ban szerzett kánonjogi licenciátusi fokozatot. 2009-től egyházmegyei bíró a Pécsi Püspöki Bíróságon, 2012-től a püspök bírósági helynöke. 2016-ban fejezte be civil jogi tanulmányait és szerzett jogi diplomát a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, 2023 óta pedig családjogi szakjogász képesítéssel is rendelkezik.

Hírdetés

A díj méltatása szerint János atya kedvelt a dombóvári hívek körében, lélekemelő prédikációival mindig ünnepélyessé teszi a szentmiséket, amelyeken nemcsak az idősek és a középkorosztály, hanem fiatal családok és diákok is szép számmal képviseltetik magukat. Ez köszönhető annak is, hogy a papi hivatást nem munkának, hanem szolgálatnak tekinti. Fontos szerepet vállal a keresztény értékek közvetítése és a vallási nevelés területén is a helyi intézményekben. Szervezőkészsége, együttműködésre való hajlandósága, jóakarata, illetve a közgondolkodást formáló képessége a város mindennapi életében is érezteti hatását.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Városunk Dombóvár; Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »