Van, ami örök: Orbán a menekülteket is egy focipálya mellett fogadta, de nem minden kérdését értették

Van, ami örök: Orbán a menekülteket is egy focipálya mellett fogadta, de nem minden kérdését értették

A választási kampánynak elengedhetetlenül része lett az orosz-ukrán háború, noha inkább az lenne furcsa, ha ez nem így történt volna. Míg az ellenzék a nyugati közeledést szorgalmazza, a kormánypártok stratégiai jelleggel inkább igyekeznek csúcsra pörgetni a háborús retorikát, többek között a különösebb feladattal – szerencsére – egyelőre nem bíró Honvédséget fotózgatják és videózgatják, miközben Orbán Viktor az ellenzéki pártok rágalmazása mellett sorra gyártja magáról államférfiúi propagandavideóit.

A miniszterelnök legújabb, pénteki Facebook-videójában a kárpátaljai Beregszáz közelében, már anyaországi területen fekvő Tarpa nagyközségből jelentkezett be, ahol a helyi focipálya gyepén két helikopter is várakozott.

A kormányfőhöz odavitték azokat az ukrán menekülteket, akik a Tarpa SC egyik edzőjének családjaként érkeztek Magyarországra Zaporizzsjából. A mintegy 750 ezer lakosú város Donyeck közelében fekszik Kelet-Ukrajnában, és itt található Európa legnagyobb atomerőműve, aminek egy része az orosz hadsereg támadása miatt péntek hajnalban kigyulladt, nukleáris katasztrófával fenyegetve a világot. A lángokat végül sikerült eloltani.

Orbán Viktor a videóban arról kérdezgette a férjeiket háborúban hagyó nőket, hogy mi van a házaikkal, de a válaszban érződött némi gúny, hiszen ezek az emberek már rég nem a házakkal foglalkoznak, hanem a túléléssel:

Hírdetés

– És mit hagytak otthon, házat?

– Mindent

– És azzal mi van most? Őrzi azt valaki?

– Nem a lakásról kell gondolkodni, hanem az életről

Végül hozzáteszik, az egyik családnak rakéta csapódott a házába.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »