Útravaló – 2021. szeptember 4.

Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Szeptemberben Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Ezt a hónapot meghatározza az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus budapesti jelenléte, mely az Eucharisztia titka köré von minket. Jó alkalom ez arra, hogy Aquinói Szent Tamás Lauda Sion szekvenciája segítségével hétköznapi elmélkedéseink is az Eucharisztia titka köré kapcsolódjanak. 

Hírdetés

Melyben, midőn halni készül, magát adja örökrészül társainak Krisztusunk. A vendéglátó mindig részt ad önmagából, előkészülete és a megkeresett javakban való részesítés ajándékát. Az előkészület napja volt… amelyben a vendégség testvéri közege feloldotta a kereszt komorságát, a kereszt elővételezése pedig felfokozta a testvéri lét fontosságát. Így kapcsolódott össze azon az estén a testvéri szeretet és a vértanúság, ahogy mondja is Jézus az utolsó vacsorán: senkinek sincs nagyobb szeretete, mint aki életét adja barátaiért. Ha szeretetem testvéri, ott van benne az áldozat komolyságának igényessége, ha áldozatos, jelen van benne a testvéri szeretet könnyedsége.

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »