UNRWA: 110 ezren menekültek el Rafahból

Mintegy 110 000 ember hagyta el a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városát, mióta az izraeli hadsereg megkezdte műveleteit a térségben – közölte az ENSZ közel-keleti palesztin menekülteket segélyező ügynöksége (UNRWA) pénteken.

"Az UNRWA becslései szerint mostanra mintegy 110 000 ember menekült el Rafahból biztonságot keresve" – közölte a szervezet az X-en.

Az Egyiptom felé vezető rafahi határátkelő továbbra is zárva van a humanitárius segélyszállítmányok előtt – közölte a palesztin határőrség.

Hírdetés

Az izraeli hadsereg közlése szerint továbbra is csapatokat állomásoztatnak Rafah városának keleti részén és a Gázai övezet központjában lévő Zejtúnban. A rafahi átkelő palesztin oldalán zajló harcok során a hadsereg "több terrorista sejtet is felszámolt".

Az izraeli légierő Rafah térségében több olyan területet is megtámadott, ahonnan az elmúlt napokban rakétákat és aknagránátokat lőttek ki Izraelre. A Kerem Salom-i áruforgalmi határátkelőt is célba vették, amely fontos átkelőhelyként szolgál a humanitárius segélyeknek a blokád alatt álló tengerparti sávba történő bejutásához.

Hétfőn az izraeli hadsereg felszólította Rafah keleti részének lakóit, hogy hagyják el a területet. A városban több mint egymilló ember keresett menedéket a Gázai-övezet többi részén dúló harci cselekmények elől.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »