Ukrajnában a magánrendelőkben is ingyenes kezeléshez juthatnak

Ukrajnában a magánrendelőkben is ingyenes kezeléshez juthatnak

Ukrajnában a betegek ingyenes orvosi ellátásban és kezelésben részesülhetnek a magán egészségügyi intézményekben.

A Nemzeti Egészségügyi Szolgálat fizeti ezeket a szolgáltatásokat.

Ez azonban csak akkor lesz lehetséges, ha a magánklinikának szerződése van a Nemzeti Egészségügyi Szolgálattal – derül ki a Szolgálat Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatójából, írja az Unian.ua.

Amint azt a Szolgálatnál megjegyezték, jelenleg Ukrajnában már 271 magán egészségügyi intézmény működik, és több mint 500 magánszemélyt regisztrált orvos kötött szerződést a Nemzeti Egészségügyi Szolgálattal.

A megállapodás szerinti alapellátást 228 magánintézmény és 528 magánorvos lát el.

A legtöbb privát alapellátást nyújtó szolgáltató Odessza megyében (74), Dnyipropetrovszk megyében (73) és Lemberg megyében (61) van.

Hírdetés

Ez év áprilisa óta a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat több mint 450 millió hrivnyát fizetett magánintézményeknek az elsődleges egészségügyi ellátásért, amelyet a betegek ingyen kaptak meg.

Hogyan kaphatunk ingyenes egészségügyi szolgáltatást egy magánintézményben speciális szinten:

A Nemzeti Egészségügyi Szolgálat honlapján megtudhatja, hogy mely magán egészségügyi intézmények kötöttek szerződéseket a betegek ingyenes szolgáltatásnyújtásáról Ukrajna adott régiójában.

A legnépszerűbb területek, amelyeken magánintézmények megállapodást kötöttek a Nemzeti Egészségügyi Szolgálattal:

Ezenkívül a magánklinikák szerződéseket kötnek a tuberkulózisban szenvedő betegek orvosi támogatásáról és kezeléséről.

Az orvosi intézmények ambuláns terhességi szolgáltatásokat is nyújthatnak, segíthetnek a rákos betegeknek és azoknak, akik szívrohamban vagy stroke-ban szenvedtek.

A Nemzeti Egészségügyi Szolgálat emlékeztetett arra is, hogy a polgárok számára az orvosi ellátás rendelkezésre állása annak köszönhető, hogy a magán gyógyszertárak az állam partnereivé váltak a kormány Megfizethető gyógyszerek elnevezésű gyógyszer-visszatérítési programjában.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »