Újpest FC: Marad a belga tulaj, nem lesz tulajdonosváltás a fővárosi lila-fehéreknél

Újpest FC: Marad a belga tulaj, nem lesz tulajdonosváltás a fővárosi lila-fehéreknél

Pedig mostanáig úgy tűnt, hogy a belga tulajdonos Roderick Duchatelet, végül eladja az Újpest FC-t. Most viszont az Újpest egykori játékosa Kovács Zoltán által is tulajdonolt befektetői csoport kihátrált a megállapodásból, mivel nem fizették ki időre a vételárat.

Az Újpest FC honlapján felidézik, hogy 2021. május 13-án megállapodás született a klub eladására vonatkozóan. Ezt egy alapos átvilágítás, illetve pénzügyi vizsgálat követte, majd idén, 2022. január 28-án szerződésben rögzítettet a két fél a lila-fehér klub tulajdonosváltásának minden feltételét, melyet Roderick Duchatelet és Kovács Zoltán aláírásával hitelesített.

A megállapodás 2022. június 30. napjában határozta meg a kifizetés határidejét. Ez azonban nem teljesült, így a kontraktusban foglaltak értelmében a szerződés a mai nappal automatikusan érvényét veszíttette.

Tudom, hogy a szurkolók most elmondhatatlanul csalódottak

– írta Kovács Zoltán az Újpest FC honlapján.

Az egykori újpesti játékos, a jelenlegi gazdasági helyzettel indokolta az elmaradt tulajdonosváltást.

Amikor januárban megállapodtunk az Újpest FC megvásárlásáról, még nyoma sem volt a mára kialakult bizonytalan világgazdasági folyamatoknak. Stabil pénzügyi hátteret szerettünk volna a klub mögé tenni, de a váratlan események olyan helyzetet teremtettek, amire nem lehetett felkészülni, és aminek következményeként sajnos most nem tudott megvalósulni a tranzakció.

Hírdetés

Azonban éppen a honlapon megjelent közlemény hívja fel arra is a figyelmet, hogy 

a szerződő felek a megállapodásban foglaltakhoz szigorúan tartották magukat, vagyis a híresztelésekkel ellentétben a világgazdasági helyzet változásai, a csapat által elért eredmények, és egyéb tényezők NEM befolyásolták a klub szerződésben rögzített vételárát.  

Roderick Duchatelet az alábbi nyilatkozattal kommentálta az eseményeket:

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk véglegesíteni a megállapodásunkat. Őszintén hittem, hogy ez a lehető legjobb, ami a klubbal történhet.

A belga tulaj megköszönte Kovács Zoltán segítségét és jelezte, amennyiben egyéb fejlemény történik a klub eladásával kapcsolatban, akkor mindenkit időben értesítenek.

Kovács Zoltán pedig közölte, továbbra is azért küzd, hogy létre jöjjön a megállapodás.

Az Újpest FC egyébként szombaton 11 órakor az MTK ellen játszik zárt kapus felkészülési meccset a Hidegkúti Nándor Stadionban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »