Máris több száz dolgozót rúgtak ki az iváncsai akkumulátorgyárból

Több száz dolgozót küldtek el pénteken az iváncsai akkumulátorgyárból – erről beszéltek a munkások, és így tudják a szakszervezetnél is. Egy érintett az RTL Híradónak azt írta: a műszak közepén szóltak nekik, hogy pakolják össze a cuccaikat, mert ki vannak rúgva. A szakszervezet úgy tudja, kölcsönzött munkaerőt és többnyire vendégmunkásokat küldtek el.

Frissítés: külügyi szóvivő: egyetlen magyar munkavállalót sem érintenek az SK Innovation elbocsátásai

Egyetlen magyar munkavállalót sem érintenek az SK Innovation elbocsátásai – közölte a külügyi szóvivő hétfőn az MTI-vel.

Hírdetés

Paczolay Máté arra reagált, hogy Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében azt írta: a kormány kiszolgáltatja a munkaerő-kölcsönzésben érdekelt üzleti köröknek a magyar munkavállalókat.

A külügyi szóvivő elmondta: az SK Innovation gyárában egyelőre próbaüzem zajlik, amely időszak alatt átmeneti keresletcsökkenés volt tapasztalható a világpiacon. Az SK Innovation ezért a munkaerőkölcsönzésen keresztül foglalkoztatott külföldi munkások elbocsátása mellett döntött.

A döntés a vállalat saját alkalmazásában álló munkavállalókat nem érintette, az elbocsátottak kizárólag harmadik országbeli dolgozók voltak – közölte.

Paczolay Máté kiemelte: a jövő az elektromos autózásé. Azon országok gazdaságai lesznek a legerősebbek, ahol a jövő iparágának legnagyobb gyárai épülnek, pont olyanok, mint az SK Innovation iváncsai üzeme – tette hozzá. A külügyi szóvivő azt mondta, a zöldenergia a gazdaság, a magyar gazdaság jövője is.

Korábban írtuk: Orrvérzés, fejfájás, hányinger az iváncsai akkumulátorgyárban


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »