Újabb légicsapások sújtották Odesszát – sérültek is vannak

Legalább ketten megsérültek az Odesszára mért péntek hajnali újabb orosz légicsapásokban – közölte Oleh Kiper, az odesszai katonai közigazgatás vezetője a Telegramon.

Az oroszok Kalibr típusú rakétákat lőttek ki a Fekete-tengerről. A kikötővárost már a negyedik alkalommal támadták a héten, és ismét gabonatárolókat vettek célba. Kiper elmondta: a csapások miatt száz tonna borsó és húsz tonna árpa semmisült meg.

Odessza azon kikötők egyike, ahonnan Ukrajna a tavaly kötött fekete-tengeri egyezmény keretében gabonát szállított a nemzetközi piacra. A megállapodás hétfőn lejárt, és Oroszország jelezte: nem kívánja meghosszabbítani azt.

Hírdetés

Kína pénteken megerősítette, hogy a csütörtökön Odesszára mért orosz csapásban megrongálódott a kínai főkonzulátus épülete. Egy kínai külügyi szóvivő szerint a konzulátus ablakaiban és falburkolatában keletkezett kár. A diplomáciai képviselet dolgozói nem tartózkodtak az épületben, és senki sem sérült meg – tette hozzá a szóvivő, megjegyezve, hogy Kína figyelemmel követi a fejleményeket, és kapcsolatban áll az érintettekkel.

Eközben az orosz védelmi minisztérium a Telegramon arról tájékoztatott, hogy a Fekete-tengeri Flotta éles lőszerrel gyakorlatozott. A művelet keretében rakétákkal kilőttek egy hajót a Fekete-tenger északnyugati részén, lezártak egy kijelölt területet, valamint gyakorolták egy támadó hajó elfogását – tette hozzá a tárca.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »