Újabb erős viharok, akár zivatarláncok várhatók az esti órákban

Újabb erős viharok, akár zivatarláncok várhatók az esti órákban

Felhőszakadással, jégveréssel, intenzív villámlással, és brutális széllel járó viharok alakulnak ki Európa-szerte, amelyek az esi órákra Szlovákiában is éreztetni fogják hatásukat.

Az iMeteo közlése szerint az előrejelzések arra utalnak, hogy Németországban, Olaszországban, Dél-Csehországban, Ausztriában, Szlovéniában és Horvátország északi érészében kell a legdurvább viharokra számítani.

Hírdetés

Az sem kizárt ugyanakkor, hogy zivatarlánccá szerveződnek a viharok, és elkezdenek kelet felé vonulni. Ebben az esetben az elemek tombolását Szlovákia sem ússza meg. Jelentős viharokra számítanak Kelet-Auszriában és Északnyugat-Magyarországon, értelemszerűen a zivatarok Pozsony, a Szenci és Dunaszerdahelyi járás területét is érinthetik.

A Szlovák Hidrometeorológiai Szolgálat ezért elsőfokú riasztást rendelt el a Malackai, Bazini, Szenci és Dunaszerdahelyi járásokra, valamint a fővárosra. Az érintett területeken 20-30 mm-nyi csapadékra, 65-85 km/órás széllökésekre kell számítani viharok esetén. A figyelmeztetés este 22 órától másnap (hétfő) reggel 7 óráig lesz érvényben.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »