Sulyok Tamás hivatalos látogatást tett a Máltai Lovagrend nagymesterénél Rómában

Sulyok Tamás hivatalos látogatást tett a Máltai Lovagrend nagymesterénél Rómában

A köztársasági elnököt a magisztrális palotában fogadta Fra’ John Dunlap nagymester április 26-án. A találkozó során a magyar köztársasági elnök méltatta a Máltai Lovagrend által a világ több mint 120 országában végzett munkát, különösen Magyarországon, ahol a Máltai Szeretetszolgálat a legnagyobb szociális intézmény az országban, és naponta átlagosan 13 ezer embernek nyújt segítséget.

„A Magyar Máltai Lovagok Szövetsége 1928 óta tevékenykedik az önök országában, és büszkén mondhatom, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által végzett humanitárius tevékenységek köre ma már lenyűgöző. Megragadom az alkalmat, hogy kifejezzem a Rend legmélyebb háláját azért a nagylelkű támogatásért, amelyet a magyar hatóságok folyamatosan nyújtanak a Szövetségnek és a Szeretetszolgálatnak” – mondta a nagymester a köztársasági elnöknek.

Az 1990-ben megújított diplomáciai kötelékek felélesztették a régóta fennálló kapcsolatokat, amelyek kiváló állapotáról az évek során számos hivatalos látogatás, postai és együttműködési megállapodások aláírása, valamint a humanitárius területen folytatott széleskörű és sikeres együttműködés is tanúskodik. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat különösen aktívan vett részt az ukrajnai menekültek támogatásában: eddig több mint 52 ezer embernek nyújtott segítséget.

„Hadd hangsúlyozzam, hogy a Magyarország és a Máltai Lovagrend közötti megértés és kiváló együttműködés nagyon mélyen gyökerezik. A rend megbízható partner, különösen a rászorulók szolgálatában. Az évek során mindvégig hű maradt küldetéséhez” – mondta a köztársasági elnök.

Hírdetés

1996 óta a Máltai Lovagrend és Magyarország között három nagymesteri és két elnöki látogatás történt. Alig két hete a Külügyminisztérium üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára, Azbej Tristan másodszor látogatott el a rendhez, őt a nagykancellár fogadta.

A mostani találkozó alkalmat adott a közös keresztény értékek felidézésére, a fegyveres konfliktusok növekvő száma miatti közös aggodalom kifejezésére, valamint a többoldalú diplomáciai lépések szükségességének megerősítésére.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Lovagok Szövetsége

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »