Újabb adag közpénzt pumpál az Orbán-kormány a vidéki sportegyesületekbe

Újabb adag közpénzt pumpál az Orbán-kormány a vidéki sportegyesületekbe

Habár Lázár János nemrég arról beszélt, hogy újabb beruházásokat állítanak le, a kormány nem felejtkezett el a vidéki sportegyesületekről, akiknek egy újabb jó adag közpénzt pumpálnak – számolt be a 444.hu.

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor által jegyzett határozat értelmében a kormány egyrészt hozzányúlt a támogatottak köréhez, másrészt pedig jelentősen megnövelte a támogatási összegeket.

A vidéki klubok minimum 2,8 milliárd forintot kapnak az államtól, de az összeg akár 7 milliárd forintra is rúghat idén.

A kormány strukturálta a klubokat, és három kategóriát állapított meg.

Az 1. kategóriába tartozó klubok 300 és 500 millió forintnyi közpénzre számíthatnak 2024-ben.

A 2. kategóriában lévők 220 és 300 millió forint közötti támogatást kaphatnak, míg a 3. kategóriába sorolt vidéki sportegyesületeknek 28 és 220 millió juthat az idei központi költségvetésből.

Hírdetés

A módosítás értelmében első kategóriába sorolt nagy vidéki kluboknak minimum 14 szakosztállyal és 1300 sportolóval kell rendelkezniük, a másodikban lévők maximum 7 szakosztályt kell működtessenek, a harmadikban pedig 5 szakosztály és 350 igazolt versenyző a kritérium.

A Telex gyűjtése alapján

nevesítve így néz ki a dolog:

🔴 Legnagyobb támogatást kapó városok klubjai: Debrecen, Diósgyőr, Győr, Dunakeszi, Nyíregyháza, Tatabánya

🔴 Második kategória: Kaposvár, Szombathely, Szolnok

🔴 Harmadik kategória: Békéscsaba, Budaörs, Cegléd, Dunaújváros, Székesfehérvár MÁV Előre, Kecskemét, Paks, PEAC, PVSK, Gödöllő, Sopron, Szeged, Veszprém, Zalaegerszeg

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont átadó ünnepségén Felcsúton 2018. október 13-án. MTI Fotó: kormany.hu)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »