Szabadon engedték a szülőket, akik lánccal verték és éheztették saját gyerekeiket

Szabadon engedték a szülőket, akik lánccal verték és éheztették saját gyerekeiket

Szabadon engedték a szülőket, akik lánccal verték és éheztették saját gyerekeiket Karika Alexandra2024. 04. 27., szo – 11:08

A bíróság szabadon engedte Milant (47) és Jaroslavát (32) az előzetes letartóztatásból. Mindkettőjük lábán megfigyelő szerkezet van, és gyerekek közelébe sem mehetnek.  

A falubéliek el sem hiszik, hogy a szülőket először őrizetbe vették, most pedig szabadon engedték.  

Tudják, nem hiszem, hogy az apa verte őket. Olyan keményen dolgozott. Mikor otthon volt, csak aludt, és még főznie is kellett

– mondta egy szomszéd, aki saját bevallása szerint jól ismeri a szülőket.  

Hírdetés

A rendőrség szerint azonban a négy – 3, 5, 8 és 12 éves – gyermek otthon a valóságos poklot élte át – apjuk övvel, kézzel, sőt még lánccal is verte őket, anyjuk pedig mindezt csak nézte. Az egész akkor derült ki, amikor a legidősebb fiú, Adrián (12) átöltözött a tornaórán – lánccal való ütlegelés nyomai és zúzódások voltak rajta.  

„Az elmúlt napok körülményeinek intenzitása miatt Adrián hajlandó volt visszatérni a gyermekotthonba, amelyet biztonságosabb környezetnek tartott a maga számára. Ugyanakkor kijelentette, hogy fiatalabb testvérei jövőbeli sorsára való tekintettel vette fontolóra ennek a lehetőségnek az igénybevételét” – olvasható a bíróság végzésében.

A gyermekek közül hárman árvaházba kerültek, a legfiatalabbat valószínűleg nevelőszülőknél helyezik el.  

A szülők fellebbeztek a felügyeleti jogról szóló végzés ellen, mire csütörtökön a bíró meglepő döntést hozott: szabadlábra helyezte a gyanúsítottakat az előzetes letartóztatásból. A férfi esetében ez próbaidőre történt, a nőnek pedig írásban kellett beleegyeznie, hogy rendezett életet fog élni, nem fog bűncselekményt elkövetni, teljesíti a kötelezettségeit, valamint betartja a bíróság feltételeit. Mindketten megfigyelő bokaperecet kaptak.  

A szülők eltűntek otthonról: információink szerint Milan állítólag a húgánál van, Jaroslava pedig a családjánál.  

(cas.sk)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »