Új weboldal tájékoztat a sportolási lehetőségekről Komáromban

Új weboldal tájékoztat a sportolási lehetőségekről Komáromban

Új weboldalt indított útjára Komárom városa, beleértve a Duna mindkét oldalának városrészét. A közösen megalkotott, magyar és szlovák nyelven is elérhető honlap az Észak- és Dél-Komáromban megtalálható sportolási lehetőségeket gyűjti egy csokorba – tájékoztatta a nyilvánosságot Keszegh Béla Komárom polgármestere. A közelmúltban felmérték mennyit mozognak a komáromi fiatalok, milyenek a sportolási szokásaik és ezek eredményei alapján döntöttek a lehetőség célirányos bővítésén.

Többek közt ezt a célt szolgálja a www.komsport.eu honlap is, hogy az ott megtalálható lehetőségek közül választva a város polgárai minél többet mozogjanak, sportoljanak. A tájékoztatón jelen voltak a kezdeményezés támogatói is, Gajdáč Ondrej alpolgármester, Slávik Éva a Komáromi Szabadidőközpont igazgatója, Filkó Gabriella, a komáromi kórház igazgató-helyettese és Vlček Erik olimpikon, parlamenti képviselő.

A weboldal célja, hogy a város legfiatalabb és legidősebb polgárait is arra ösztönözze, hogy a sportra és az egészségre minél többet áldozzanak. Teremtsék meg a napi rutinjukban azt, hogy sportolnak, akár csak 10 percet is, vagy akár egy órát is. Célunk az, hogy ebben nyújtsunk segítséget, hogy áttekintést adjunk arról és bemutassuk azt, milyen lehetőségeket kínál a két város

 nyilatkozta Slávik Éva a Komáromi Szabadidőközpont igazgatója.

A támogatóknak köszönhetően a weboldal folyamatosan új tartalommal bővül, amely többek közt a sportolás egészségre való jótékony hatásait mutatja be.

A komáromi kórház nagyon pozitívan értékelte a polgármester úr felkérését és örömmel járult hozzá a weboldal szerkesztéséhez.

Hírdetés

Szeretném hangsúlyozni, de ez ugye mindenki számára ismert, hogy a mozgás egy fontos dolog egészségügyi szempontból. Tehát mindenképpen pozitív hatással van az emberi szervezetre és az emberi lélekre. Csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedéseket, javítja a metabolikus betegségek kompenzációját, növeli a fizikai aktivitást és a szociális interakciókkal csökkenti a lelki betegségeket. A kórház nem csak anyagilag járult hozzá a weboldal szerkesztéséhez, hanem a jövőben szeretne oktató jellegű videókat és különböző ismeretterjesztő anyagokat készíteni, főleg az idősebb korosztály számára 

mondta Filkó Gabriella igazgató-helyettes.

Vlček Erik olimpikon szerint is a weboldal nagyon hasznos lehet a mindennapi életben, hiszen egy helyen megtalálható minden sportolási lehetőségek, amelyeket a két város kínál.

Manapság az emberek kényelmesek, hozzászoktak ahhoz, hogy a könnyebb utat válasszák. Ez a weboldal pedig valóban azzal a céllal készült, hogy mindent, amire szükség van megtaláljunk egy helyen, és szerintem nagyon fontos. Az is hatalmas előny, hogy a városnak sikerült szponzorokat szereznie a megalkotásához, így a weboldal a városnak egyetlen euróba sem került. Bízom benne, hogy az emberek minél többet használják majd és abban is, hogy a város bővíteni fogja a lehetőségeket és tovább dolgozik majd ezen a weboldalon, hiszen látható, hogy a sport nagyon fontos az itt élő emberek számára

tette hozzá Vlček Erik olimpikon.

A kétnyelvű, mobiltelefonra is optimalizált www.komsport.eu weboldalon tehát minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelő mozgásformát.

Komárom Város sajtóhíre / Buday Mária


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »