Az SaS ellenzéki, jobboldali, liberális-atlantista tömböt hoz létre

Az SaS ellenzéki, jobboldali, liberális-atlantista tömböt hoz létre

A SaS bejelentette, hogy kezdeményezi a „Jobboldali Blokk” nevű politikai platformot, amelynek célja a populizmus elleni harc, ami a liberális SaS szerint veszélyt jelent a demokráciára.

A platformhoz csatlakozott az ODS nevű liberális-atlantista mikropárt, amelynek vezetője Pavol Macko tábornok (háborús héja, a mélyatlantisták köréhez tartozik), a Fórum (egykor Magyar Fórum, amelyet Simon Zsolt vezet) és a Modrí – Europské Slovensko (Mikuláš Dzurinda pártja volt, ma Ľuboš Schwarzbacher vezeti; a párt tavaly a Most-Híd 2023-mal indult egy listán a választásokkor).

„A mi politikai együttműködésünk elsősorban szakmai jellegű lesz. A célunk jobboldali megoldásokat kínálni az embereknek, olyanokat, amelyek egyúttal tükröt tartanak a jelenlegi kormány populista intézkedései elé”

Hírdetés

nyilatkozta Branislav Gröhling, az SaS elnöke.

A csatlakozó pártok vezetői arról beszéltek, hogy a el akarják érni, „újra a jogállam uralkodjon” az országban, szavatolják az emberi jogokat, és visszaállítsák a politikusok és állami intézmények iránti lakossági bizalmat.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »