Újabb árulkodó jelei vannak annak, hogy Ukrajna hibát követett el Kurszk megtámadásával

Újabb árulkodó jelei vannak annak, hogy Ukrajna hibát követett el Kurszk megtámadásával

A kurszki offenzíva miatt a Donbaszban harcoló ukrán tüzéreknek vissza kellett fogniuk a lőszerhasználatot – írta meg a Kyiv Post és az FT. Emellett eddig úgy tűnik, az ukrán támadóknak (mint a támadóknak úgy általában – a szerk.) magasabb veszteségeik vannak.

A lap arról ír: Ukrajna több területet hódított meg Kurszkban két hét alatt, mint Oroszország egész évben, ettől függetlenül egyelőre „nem világos,” hogy sikerült-e orosz erőket elvonni Donyeck megyéből.

Egyelőre úgy tűnik, az offenzíva eddig inkább az ukrajnai csapatok kárára volt Donyeck megyében, hiszen az orosz haderő több települést is elfoglalt az elmúlt hetek során, tegnapra majdnem teljesen elfoglalták Njú-Jorkot. Megkezdték Toreck támadását, és hamarosan elérik Pokrovszkot is.

Egy ukrán tüzérségi alakulat parancsnoka arról beszélt az FT-nek, hogy a fő oka az orosz előrenyomulásnak az, hogy Kijev úgy döntött, Ukrajna katonai erőforrásait inkább az északi szektorban vonják össze, így most ismét lőszerhiány keletkezett a Donbaszban.

A lap arra is kitér, Ukrajna vezetése körülbelül 10 ezer katonát csoportosított át Ukrajna északi részébe a kurszki offenzíva támogatása végett. A műveletekben 20 olyan alakulat is részt vesz, melyet eredetileg azért hoztak létre, hogy Ukrajna védekező műveleteit támogassák.

Végül a lap megjegyzi: Kijev veszteségei egyelőre súlyosabbak, mint az orosz veszteségek. Kurszkban eddig legalább 51 ukrán harcjármű kilövéséről van hír, miközben orosz oldalon a veszteség 27-et számlál.

Hírdetés

Több ezer ukrán katona hagyta el önkényesen a katonai egységeit

Ukrajnában több ezer katona hagyta el egységeit jogosulatlanul – számolt be Olekszandr Fegyijenko ukrán képviselő Telegram-csatornáján.

„Sajnos több ezer olyan katona van, aki valamilyen oknál fogva elhagyták a katonai egységét, de készek visszatérni és harcolni. Például ha szülők, gyerekek megbetegednek, az ember meg akarja őket látogatni, a parancsnok pedig nem engedi el őket szabadságra, és ezért a katona önkényesen távozik” – mondta a képviselő a Sztrana szerint.

Meghalt Jevgenyij Sisov orosz színész, aki önkéntesként ment az ukrán frontra

Jevgenyij Sisov orosz színész 42 éves korában meghalt a Kurszki területen folytatott harci műveletek közben – írja a Meduza.

Az orosz kormánypárti Shot távirati csatorna szerint Sisov önkéntesként ment a háborúba, 2024 februárjában írt alá szerződést az orosz védelmi minisztériummal. Augusztus 18-án a színész a Kurszki területen zajló harcok során repeszsérülést szenvedett, és a kórházba való evakuálás közben meghalt.

(Portfólió – Index nyomán)

Korábban írtuk: Amerikai professzor: Ukrajna hatalmas stratégiai hibát követett el


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »