Tyler Perry, valamint a Mozgókép- és Televíziós Alap kapja a Jean Hersholt Humanitárius Díjat

Tyler Perry, valamint a Mozgókép- és Televíziós Alap kapja a Jean Hersholt Humanitárius Díjat

Tyler Perry, valamint az amerikai Mozgókép- és Televíziós Alap (MPTF) kapja idén az amerikai filmakadémia Jean Hersholt Humanitárius Díját – jelentette be a testület szerdán a honlapján.

David Rubin, a filmakadémia elnöke hangsúlyozta, hogy a filmiparban annyi nagylelkűséggel találkoztak az elmúlt évben, hogy lehetetlen volt egyetlen személyre leszűkíteni az idei humanitárius díjazottat.

– méltatta a filmest az elnök.

A Mozgókép- és Televíziós Alap (MPTF) díjának indokai között kiemelte, hogy az alap munkája ma még fontosabb, mint valaha, a szervezet rengeteget tett az elmúlt évben a filmes közösségért.

Hírdetés

A százéves Mozgókép- és Televíziós Alap (MPTF) különféle szolgáltatásokat és pénzügyi segítséget nyújt a szórakoztatóipar tagjainak és családtagjaiknak szükség esetén az ügyintézéstől, az alapvető megélhetési költségek pénzügyi támogatásán át a palliatív ellátásig. A filmakadémia szerint a pandémia alatt a szervezet az ágazat csaknem 9000 tagjának nyújtott támogatást.

Jean Hersholt, akiről a filmakadémia humanitárius díját elnevezték, 18 éven át volt az MPTF elnöke 1938-tól 1956-ban bekövetkezett haláláig.

A Jean Hersholt Humanitárius Díj egy Oscar-szobor. Idén történik meg először, hogy a filmakadémia kormányzói testületének döntése értelmében egy szervezet is megkapja ezt az elismerést. A humanitárius díjat a filmakadémia Kormányzói Bálján, ősszel adják majd át.

Az Oscar-díjakat a 93. Oscar-díjátadó gálán, április 25-én, vasárnap adják át. Az eseményt az ABC televízió élőben közvetíti, és több mint 225 országban is látható majd.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »