Tűzbe borította a Hooligans a Révfeszt színpadát – KÉPGALÉRIA

Tűzbe borította a Hooligans a Révfeszt színpadát  – KÉPGALÉRIA

Kétnapos rendezvényként tartották meg a Mátyusföld legnagyobb, kommersz jellegű pop-rock fesztiválját, a Révfesztet. A királyrévi stadionban immáron hatodik alkalommal megrendezésre kerülő megfaesztivál idén egy kistestvért is kapott, a Révfeszt Junior társrendezvénnyel. Az óriásszínpadot ezúttal a Hooligans zenekar borította tűzbe.

Kétnapos rendezvénnyé bővült 2021-re a királyrévi Révfeszt. A határon átnyúló Interreg projekt égisze alatt sikerült kibővíteni a megafesztivált egy külön, gyerekeknek és ifjúságnak szóló társrendezvénnyel, a Révfeszt Juniorral, amelyet egy nappal a nagy fesztivál előtt, július 22-én, csütörtökön tartottak meg a királyrévi futballstadionban, mintegy bemelegítésképpen. A Generációk együttműködése projektben Királyrév partnere a magyarországi Győrsövényház.

A pályázat értelmében Királyrév a fesztiválszervezési tapasztalatait osztja meg Győrsövényházzal. Hokstok Imre, Győrsövényház polgármestere rendkívül színvonalas rendezvényként értékelte mind a Révfeszt Juniort mind magát a Révfeszt nagyfesztivált. Elmondta, nagyon érezni azt, hogy az embereket újra meg kell nyerni a kultúrának, a rendezvényeknek a pandémia után. Jó ötletnek tartja a kisgyerekeket is bevonni a fesztiválhangulatba, külön minifesztivált létrehozni számukra.

Erre volt jó példa a Révfeszt Junior, amelynek színvonalas műsora nagyon sok családot vonzott Királyrévbe.

 A Révfeszt Junior színpadán Polgár Balázs és bábszínháza, a királyrévi származású Szarka Gyula és zenekara, valamint a Bum-bum zenekar és Ricsi bohóc varázsolták el a gyerekeket.

Szarka Gyuláék a Tücsöklakodalommal az ízig-vérig klasszikus magyar gyermek-zenei kultúrát képviselték és azt a zenét játszották, amelyen nemcsak a fesztiválozó gyerekek, de azok szülei is felnőttek. Ricsi bohóc és a Bumu-bum zenekar pedig az igazán minőségi, játékos, már a mai modern gyermekzenét képviselő vonalat mutatták be interaktív gyermekműsorukkal, amelynek nagy részében a fesztivál főszereplői, a gyerekek is helyet kaptak a színpadon.

A Révfeszt Junior rendezvényt az Interreg támogatásából tudták létrehozni – tette hozzá Agócs Gergely, Királyrév polgármestere, egyúttal megköszönte a falu és az önkormányzat segítségét a fesztivál megszervezésében.

Pénteken, július 23-án a már hagyományosnak mondható kommersz jellegű nagyfesztivál, a Révfeszt nyitotta meg kapuit Királyrévben. A megafesztivál a Forzare polgári társulás és a Magna Festum szervezésében jöhet létre immáron hatodik éve, támogatta a Kultminor, Nagyszombat megye, valamint Királyrév önrészt is vállalt a költségekből – árulta el a polgármester.

Hírdetés

A Révfesztre a járványügyi rendelkezések értelmében csak ezer embert engedhettek be, a polgármester hozzátette, már elővételben közel nyolcszáz jegy kelt el, így jól tudták ellenőrizni a létszámot a beléptető kapunál.

Az estet a fiatalok körében jól ismert Ricco és Miss Mood kezdték meg, majd Korda György és Balázs Klári bűvölték el a közönséget.

Azt lehetett látni, hogy a két élő legenda minden generáció számára ismert, a Révfeszt közönsége és a szervezők is nagyon örültek „Gyuri bácsiéknak” és mindenki körberajongta őket. Korda György elárulta a ma7-nek, immáron 64 éve koptatja a színpadot, és ezt a hat évtizedet, a közönség szeretetét nem is lehet szavakba önteni.

Izgalommal jöttünk, mert Királyrévben még soha nem voltunk. És hát ilyen közönségről álmodik az ember, arról nem is beszélve, hogy a szeretett barátaim, a Hooligans a fő fellépő, ez pedig meglepetésként ért engem”

– mesélte Gyuri bácsi. Hozzátette, számukra igazi ajándék az, hogy még a fiatal generáció is érdeklődik, szereti őket, ez nagyon kevés embernek adatik meg.

Korda György és Balázs Klári koncertje után Agócs Gergely a színpadra szólította azokat a királyrévi polgárokat, akik segítettek a hosszasan elhúzódó antigén tesztelések lebonyolításában, oklevéllel és virággal köszöntötte segítőit. Nagyszombat megye küldötteként Berényi József, a megye első alelnöke köszöntötte a Révfesztet, hangsúlyozta, örül annak, hogy az Interreg projektek keretén belül az összegek a magyar faluk hasznára vannak a megyében. A fesztivál közönségét Cziprusz Zoltán, a gömöri társzervező is köszöntötte, Forró Krisztián, az MKP országos elnöke pedig örömét fejtette ki, hogy a Mátyusföldnek saját nagyfesztiválja van, valamint gratulált a főszervezőknek.

Nemcsak Agócs Gergely lepte meg a kollégáit, hanem azok is őt, mivel a polgármesternek éppen születésnapja volt, két hatalmas tortával, énekkel és ajándékkal köszöntötték őt a Révfeszt nagyszínpadán.

A köszöntőt követően a Révfeszt színpadán felgyúltak a lángok és a Hooligans zenekar csapta szét a húrokat, dübörgött az örök rock-zene, a közönség pedig nagyot bulizott a népszerű rockzenekar koncertjén. Kiss Endre (Endi), a zenekar dobosa elmondta, az előadást az áprilisban megjelent új lemezük, a Zártosztály című album dalaiból építették fel, jelenleg ezzel az albummal turnéznak. A koncerten 12 dalt játszottak erről a lemezről, tehát a lemez összes dalát, a többi 12 dalt pedig régebbi számaikból állították össze. Az új lemezt a pandémia ideje alatt készítették, ebből a szempontból a Hooligans sikeresnek tudhatja be az elmúlt évet.

Viszont ha abból a szempontból nézzük, hogy nekünk a színpad az életünk, akkor sajnos azt kell mondani, hogy tavaly több mint nyolcvan koncertünk maradt el, idén is csak a tervezett szám felét tudjuk megtartani. Lelkileg megviselt bennünket ez az időszak”

– magyarázta Endi. Hozzátette, megpróbálják minél erősebben lenyomni a tervezett negyven koncertjüket, valamint szeptemberben klipforgatást is tervez az idén 25 éves zenekar.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »