Turbulencia a Londonból Szingapúrba tartó járaton: egy halott és több tucat sérült

Turbulencia a Londonból Szingapúrba tartó járaton: egy halott és több tucat sérült

Egy ember meghalt,  és közel harmincan megsérültek, amikor keddre virradóra egy Londonból Szingapúrba tartó repülőgép súlyos légörvénybe került. 

A Boeinget 211 utassal és 18 fős személyzettel a fedélzetén a thaiföldi fővárosba, Bangkokba irányították át, ahol kényszerleszállást hajtott végre.

Az esetet a Singapore Airlines jelentette, amely az SQ321-es járatot üzemeltette.

Megerősíthetjük, hogy a Boeing 777-300ER fedélzetén sérültek és egy halálos áldozat van. A Singapore Airlines őszinte részvétét fejezi ki az elhunytak családjának”

– közölte a légitársaság a közösségi médiában.

Hírdetés

Elsődleges feladatunk, hogy minden lehetséges segítséget megadjunk az utasoknak és a személyzetnek. Együttműködünk a thaiföldi hatóságokkal, hogy biztosítsuk a szükséges orvosi segítséget. Csapatunkat Bangkokba küldjük, hogy a további segítséget is megadhassuk”

– közölte a légitársaság.

A gép helyi idő szerint hétfőn 22:17-kor szállt fel a londoni Heathrow repülőtérről. A repülés során súlyos légörvénybe  került – közölte a Singapore Airlines, de további részletekkel nem szolgált.

A Mirror napilap szerint az irányítók a gépet a bangkoki Suvarnabhumi nemzetközi repülőtérre irányították, ahol helyi idő szerint 15:45-kor kényszerleszállást hajtott végre. A gépnek eredetileg a szingapúri Changi repülőtéren kellett volna leszállnia ottani idő szerint 18:10-kor.

A repülőgép belsejében készült fotókon ételek és különböző tárgyak voltak láthatók a fedélzet padlóján.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »