Tudni vélik, hogy ki az MLSZ csalással gyanúsított megyei igazgatója

Tudni vélik, hogy ki az MLSZ csalással gyanúsított megyei igazgatója

Az MLSZ Heves megyei igazgatója lehet az, akit azonnali hatállyal elküldtek a szövetségtől pénteken, mivel csalással gyanúsítják.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk a Magyar Labdarúgó Szövetség azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól egyik munkatársát, akivel szemben rendőrségi eljárás indult csalás gyanújával – közölte a szövetség a honlapján.

Azóta a Sportal utánajárt, hogy kiről lehet szó. Azt írják, hogy a korábban játékosként vidéken és a fővárosban is megfordult sportvezető ellen 2021-ben indult nyomozás Bodon Péter, a Bodon FC elnökének feljelentése nyomán. A Bodon FC pedig Heves megyébe van bejelentve.

Hírdetés

Az ügyben legkevesebb 5 millió forintról lehet szó.

Az ügy egy tao-pályázat kapcsán robbant ki. 2020 augusztusában a Bodon FC 50 millió forint értékben, műfüves pálya építésének önerejére adott be pályázatot. Az MLSZ helyi vármegyei igazgatóságán azt az informá­ciót kapta V. Csabától, hogy a jövőben átalakul a tao-rendszer, válságalapot fog létrehozni az MLSZ – emiatt minden egyesületnek be kell fizetnie a szövetség felé a klub által megpályázott összeg 10 százalékát. Ezt átadták a most csalással gyanúsított volt focistának, de azóta sem történt semmi. A lényeg, hogy se pálya, se 5 millió forint.

Az Index egyébként megnevezi az illetőt, ahogy írják az adatokból, miszerint a Bodon FC Heves megyébe van bejelentve, ezért csak az ottani megyei igazgatóról lehet szó, akinek rendőrségi rövidítése, V. Csaba, is megegyezik az illetőjével. Amúgy az MLSZ egyik aloldalán ez a bejegyzés, amely alapján azonosítani lehet őt, szombaton reggel még elérhető volt.

A sportlap egyébként kereste V. Csabát is, de ő nem akart nyilatkozni, az érintett vármegyei rendőr-főkapitányság pedig adatvédelmi okokra hivatkozva nem adott bővebb tájékoztatást az ügyben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »