Trump belegázolt a héber lelkekbe: a Hezbollah okos, az izraeli védelmi miniszter balfasz, Netanjahu felkészületlen

Trump belegázolt a héber lelkekbe: a Hezbollah okos, az izraeli védelmi miniszter balfasz, Netanjahu felkészületlen

Egy floridai politikai gyűlésen Donald Trump volt amerikai elnök arról beszélt, hogy ha ő ülne a Fehér Házban, a Hamász sosem támadta volna meg Izraelt – írja a New York Post nyomán a hvg.

Trump nem állt meg ennyinél, még arról is hosszasan értekezett, hogy a Hezbollahnál milyen okos emberek vannak, akik szerinte azt követően indítottak támadásokat az izraeli állások ellen, hogy az izraeli védelmi miniszter, Joáv Galant – akit Trump csak simán faszfejként emlegetett ("jerk") – kijelentette, hogy Izrael leggyengébb pontja az ország északi határvidéke.

Hírdetés

Mindezeken túl Donald Trump Benjamin Netanjahura is neheztelt, amiért az izraeli kormányfő 2020 januárjában állítólag megpróbálta magáénak feltüntetni az iráni Forradalmi Gárda külföldi műveleteiért felelős Kászim Szulejmáni tábornok likvidálását, miközben az egy amerikai akció volt, amire Donald Trump különösen büszke, hiszen ő rendelte el.

Whoa. Trump just attacked Israel and said that he’ll "never forget" that they didn’t participate in the Soleimani operation. He said Israel "let us down" and needs to "straighten it out" and called them weak, saying they should "strengthen themselves up." pic.twitter.com/pMrWLt8ojz

— MeidasTouch (@MeidasTouch) October 12, 2023

Trump szavai nem múltak el nyomtalanul, szinte azonnal reagált is rájuk a 2024-es republikánus elnökjelölti versenyben Trump kihívójaként színre lépő floridai kormányzó, Ron DeSantis.

„Terroristák meggyilkoltak 1200 izraelit és 22 amerikait és túszokat is ejtettek, így igen abszurd bárki részéről, nem beszélve olyasvalakiről, aki elnök akar lenni, hogy pont most támadjon rá a barátunkra és szövetségesünkre, Izraelre és magasztalja fel a Hezbollahot” – mondta DeSantis.

Reagált Trump beszédére a Fehér Ház is. „Az ilyen zavaros kijelentések veszélyesek” – áll az elnöki hivatal sajtószolgálatának közleményében. „Teljesen értetlenül állunk azelőtt, hogy egy amerikai miért nevez okosnak egy Irán által támogatott terrorszervezetet, ahogyan azt sem értjük igazán, hogy mi baja van neki azzal, hogy az USA figyelmezteti a terroristákat arra, hogy ne támadják meg Izraelt."


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »