TRAGÉDIA: Kilencen meghaltak egy vegyi üzemben történt robbanásban

TRAGÉDIA: Kilencen meghaltak egy vegyi üzemben történt robbanásban Kulcsár Péter2024. 05. 24., p – 09:40

Robbanás történt a nyugat-indiai Mahárástra állam egyik vegyi üzemében, Mumbai közelében. A súlyos balesetnek legkevesebb kilenc halálos áldozata és 64 sérültje volt – közölték pénteken a helyi hatóságok.

A csütörtökön, Mumbai egyik elővárosában, Thánában lévő gyár kazánjának felrobbanása miatt keletkezett tűz a közeli gyárakra és házakra is átterjedt. Az épületeket a robbanás lökéshulláma is megrongálta.

Hírdetés

A lángokat elfojtották, de a mentőcsapatok várhatóan további halálos áldozatokat találhatnak majd a romok alatt – mondta el Szacsin Szedzsal helyi közigazgatási tisztviselő.

Hozzáfűzte, hogy a környéket hatalmas szürke füstfelhővel beborító robbanás okait már vizsgálják.

Az indiai katasztrófavédelmi szolgálat tájékoztatása szerint a vegyi gyárban élelmiszerfestéket állítottak elő, és ehhez olyan erős kémiai reagenseket használtak, amelyek robbanást okozhatnak.

Indiában nagyon gyengék a biztonsági szabályok, és még azokat sem mindig tartják be, emiatt gyakoriak a tűzesetek. Az építtetők sokszor spórolnak a költségeken a biztonsági előírások betartásával kapcsolatban – állítják az aktivisták hanyagsággal és közömbösséggel vádolva a polgári hatóságokat.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »