Tomáš szerint Dolinkovát és Šimkovičovát sem váltja le a parlament

Tomáš szerint Dolinkovát és Šimkovičovát sem váltja le a parlament

Nyitókép: RTVS, reprofoto

Dolinková (Hlas-SD) egészségügyi miniszter és Šimkovičová (SNS) kulturális miniszter továbbra is élvezi a kormánykoalíció ás a miniszterelnök bizalmát, így a parlament nem fogja leváltani őket, nyilatkozta Erik Tomáš (Hlas-SD) szociálisügyi miniszter.

Vitapartnere az RTVS 5 perc múlva 12 című adásában Milan Majerský volt.  A KDH elnöke szerint Šimkovičovának soha nem lett volna szabad miniszterré válnia. Úgy látja, hogy az általa irányított Művészeti Alap projektjeinék azok minőségének kellene döntőnek lennie, nem pedig a tárcavezető által vallott ideológia.

Mint ismert, a Kisebbségi Kulturális Alap, mely a liberális, progresszív szlovákiai magyarok kezében van, előszeretettel támogatja a liberális, progresszív sajtótermékeket és projekteket, míg a nemzeti, konzervatív értékrendű projekteket, mint amilyen a Körkép.sk is, rendre ellehetetlenítik.

Hírdetés

„A választók azt szeretnék látni, hogy a kormány dolgozik. Dolinková és Šimkovičová pedig dolgoznak,“

védte kollégáit Tomáš.

Majerský rámutatott, hogy Robert Fico személyesen nem volt jelen a parlamentben a Doliková leváltását célzó vitánál, míg korábban Šutaj Eštok belügyminiszter visszahívási kísérleténél személyesen védte kormányának miniszterét.

A KDH elnöke szerint az emberek szeretnék már látni, hogy a Hlas talpra állítja az egészségügyet, ahogy azt a Hlas választási programjában ígérte, de egyelőre nem ez történik.

SITA, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »