Tokió 2020 – Siklósi Gergely a címvédőt legyőzve elődöntős

A világranglista-vezető, világbajnoki címvédő Siklósi Gergely legyőzte a címvédő dél-koreai Park Szang Jungot, ezzel bejutott a legjobb négy közé a férfi párbajtőrözők vasárnapi egyéni versenyében a tokiói olimpián.

Az elődöntős-döntős műsor 12 órától rajtol, a finálét pedig 14.15-kor rendezik.

A BHSE 23 éves vívója először az olasz Andrea Santarellivel csap össze.

———————————

A  világranglista-vezető, világbajnoki címvédő Siklósi Gergely második asszóját is megnyerte, ezzel bejutott a negyeddöntőbe a férfi párbajtőrözők vasárnapi egyéni versenyében a tokiói olimpián.

Hírdetés

A BHSE 23 éves vívója a marokkói Husszam Elkorddal csapott össze a 16 között, és küzdelmes mérkőzésen 15-13-ra győzött.

A 28 éves, kétszeres Afrika-bajnok rivális, aki egy fejjel alacsonyabb magyar ellenfelénél, szívósnak bizonyult, mert bár Siklósi 4-1-re és 10-6-ra is vezetett, sikerült kiegyenlítenie, sőt 12-11-re a vezetést is átvette. A hajrában azonban a magyar összpontosított jobban.

„Számítottam rá, hogy nehéz csata vár rám, mert Elkord tulajdonképpen francia, ott edz, olyan a stílusa is, mint a franciáknak. A kezdeti taktikámra jól reagált, jól váltott, így engem is váltásra kényszerített. Az asszó végén pedig szerencsém volt, alakulhatott volna még szorosabban is” – mondta az MTI-nek Siklósi, aki a folytatásban a címvédő dél-koreai Park Szang Jounggal vagy a Rióban hatodik japán Minoba Kazujaszuval csap össze, magyar idő szerint körülbelül 9.30-tól, miután a napi programban mintegy félórás csúszás van.

A magyar párbajtőröző hozzátette: nem pakolt magára terhet, próbál lazán, mondhatni tét nélkül vívni.

Az elődöntős-döntős műsor 12 órától rajtol, a finálét 14.15-kor rendezik.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »