Többen megsérültek egy lipcsei fesztiválon egy óriáskeréken kitört tűzesetben

Többen megsérültek egy lipcsei fesztiválon egy óriáskeréken kitört tűzesetben

Többen megsérültek egy lipcsei fesztiválon egy óriáskeréken kitört tűzesetben Kulcsár Péter2024. 08. 18., v – 08:22

Összesen hatvanöten részesültek orvosi ellátásban a lipcsei Highfield-fesztiválon egy óriáskeréken kitört tűz miatt – közölte a német rendőrség szóvivője.

Tizenhat embert kórházban ápolnak, de a sérültek közül senki sincs életveszélyben – közölték. Az emberek többsége könnyebb füstmérgezést kapott, négyen égési sérülést szenvedtek, egy ember pedig esés következtében sérült meg.

A hatóságok szerint legalább négy rendőr is van a sérültek között.

Hírdetés

A 38 méter magas, 24 gondolával rendelkező óriáskerék két gondolája – egyelőre ismeretlen okok miatt – este kilenc óra tájékában kigyulladt és teljesen kiégett.

A szemtanúk egyike arról számolt be, hogy hirtelen az óriáskerék elkezdett gyorsabban forogni, míg az égő gondolák legfelülre nem kerültek, aztán – mint fogalmazott – síri csönd állt be.

Az éppen akkor színpadon fellépő Ski Aggu művésznevű rapper később az Instagramon azt írta, hogy megsúgták neki, semmi esetre se szakítsa meg a műsort, hogy elkerülhessenek egy tömegpánikot. Mint írta, szerencsére ezt sikerült elérni. „Köszönöm, hogy mindannyian nyugodtak maradtatok és ezzel sikerült elkerülni valami rosszabbat” – tette hozzá.

Egy tűzoltósági szakértő azt állapította meg, hogy elsőként az óriáskerék alatt lévő anyagok gyulladtak ki ismeretlen okból, majd a lángok átterjedtek a gondolákra. Az óriáskerék üzemeltetője azt mondta, hogy a gondolában, amely elsőként fogott tüzet, senki sem tartózkodott.

A Störmthal-tó mellett rendezett fesztiválon mintegy 30 ezren vettek részt, a rendezvényt a tűzesetet követően csaknem két órára megszakították.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »