Többen meghaltak egy olaszországi helikopterbalesetben

Lezuhant egy helikopter szombaton Dél-Olaszországban, a fedélzetén tartózkodó hét ember – közöttük több szlovén turista – életét vesztette – jelentette az olasz média.

A helikopter a pugliai Castelpagano di Apricenánál tűnt el a radarképernyőkről, a légierő és a hadsereg megkezdte a kutatást.

Puglia régió alelnöke, Raffaele Piemontese később közölte, hogy megtalálták a helikoptert, és a fedélzeten tartózkodó hét személy életét vesztette.

Hírdetés

A halottak között van egy négytagú szlovén család, az egyikük egy tizenhárom éves lány. A másik három áldozat egy helyi orvos és a helikopter két pilótája – írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

A helikopter, amely naponta tette meg az utat a Pugliában található Foggia és az olasz partok közelében fekvő Tremiti-szigetek között, feltehetően a rossz időjárási viszonyok miatt zuhant le.

A szigetek polgármestere, Peppino Calabrese a médiának elmondta, hogy az orvos az utolsó pillanatban döntött a helikopteres utazás mellett a komp helyett a háborgó tenger miatt. A baleset "sokkolta a közösségünket. Harmincévi szolgálatom alatt semmi ilyen nem történt" – mondta.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »