Több mint egy tonna kokaint foglaltak le Szenegálban

Több mint egy tonna kokaint foglaltak le Szenegálban Kulcsár Péter2024. 04. 15., h – 15:18

Óriási mennyiségű, több mint egy tonna kokaint foglaltak le a hatóságok egy hűtőkamionban Szenegál délkeleti részén – jelentette be a szenegáli vámhatóság hétfőn.

Hírdetés

Az 1137 kilogrammnyi kábítószert vasárnap foglalták le Kidirában. A kamion egy szomszédos országból érkezett Szenegálba, és a kokain piaci értéke nagyjából 137 millió euró körül van. A vámhatóság közlése szerint ilyen jelentős mennyiségű kokainszállítmányt korábban még nem fogtak el az ország belsejében.

A hivatalos tájékoztatás további részletekre nem tért ki. Szenegál határos Guineával, Gambiával, Bissau-Guineával, Mauritániával és Malival. Valamennyi ország abban a tranzitzónában helyezkedik el, amelyet a drogcsempészek a Dél-Amerikában előállított és Európába szánt kábítószerek szállítására használnak. Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) szerint néhány éve már Nyugat-Afrikában is jelentős mennyiségű kábítószer fogy.  

A legutóbbi nagyobb szárazföldi drogfogás Szenegálban 2022-ben volt, akkor egy Maliból érkező hűtőkamionban bukkantak 300 kilogramm kokainra. Tavaly novemberben pedig csaknem három tonna kokaint foglaltak le egy hajón a Szenegálhoz közeli nemzetközi vizeken.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »