Több gömöri településen is küzdenek az árvízzel

Több gömöri településen is küzdenek az árvízzel

Számos gömöri településen okoztak gondot a hosszan tartó hétvégi esőzések, és az azok nyomában megáradó folyók és patakok.

A Nagyrőcei járás déli részén nyolc települést érintettek az árvizek.

Tornalján, a Csevice ásványvízforrásnál öntött ki a Sajó folyó, amely elárasztotta a környező területeket, és a Zoltán-kertet is. A Sajó gátját ezért vasárnap meg kellett erősíteni, de a tűzoltóknak csak hétfő reggel sikerült megkezdeniük a víz kiszivattyúzását az elöntött területről, miután a Sajó folyó vízszintje elkezdett csökkenni. A Zoltán-kert revitalizációja épp a napokban kezdődött meg, ezért Győrfi Erika polgármester egyelőre még nem tudta megbecsülni a károk mértékét.

Hírdetés

Mint hozzátette, jelenleg is dolgoznak a károk elhárításán, de mivel a térségben több faluban is gondot okozott az időjárás, ezért nem egyszerű a szükséges eszközök beszerzése.

A Nagyrőcei járásban jelenleg harmadfokú árvízriasztás van érvényben Gömörliget, Gice, Jolsvatapolca, Sajógömör, Deresk, Lubény, Turcsok településeken, valamint Tornalján is.

A heves esőzések miatt számos település került veszélybe a Rozsnyói járásban is. Kuntapolcán szintén utakat, kerteket, pincéket és házakat árasztott el a víz. A településen harmadfokú riasztás is érvényben volt, amit vasárnap hajnalban csökkentettek másodfokúra. Az önkéntes tűzoltók egész nap szivattyúzták a vizet az elöntött házakból és pincékből. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »