Tizennégy új töltőállomást kaphatnak a rozsnyóiak

Tizennégy új töltőállomást kaphatnak a rozsnyóiak

Tizennégy új töltőállomást kaphatnak a rozsnyóiak Németi Róbert2024. 04. 12., p – 14:48 Rozsnyó |

Az egyre növekvő igények kielégítése érdekében Rozsnyó városa töltőinfrastruktúra kiépítését tervezi az elektromos járművek számára. Štefan Barczi, a város hivatal kommunikációs szakembere szerint ha jóváhagyják a minisztériumhoz beküldött kérelmüket, legalább két tucatnyi töltőállomást szerelhetnek be a város valamennyi pontjában

A városi hivatal lapunknak adott tájékoztatása szerint Rozsnyó több pontján is elektromos autó töltőket lehetne elhelyezni, ezért a városi önkormányzat erre a célra a gazdasági minisztérium megújítási tervéből finanszírozandó, több mint 100 000 eurós összegnek megfelelő felhívása keretében támogatás igénylésére nyújtott be kérelmet. A berendezések beszerzéséhez szükséges kérelmet az önkormányzati képviselők a város legutóbbi, márciusi testületi ülésén hagyták jóvá. Mint kiderült, az önkormányzat a szóban forgó projekt keretében 14 töltőpont kiépítését tervezi, amelyek közül kettő gyorstöltő lesz. A hivatal tájékoztatása szerint az egyes töltőállomások helyszínét már előre kiválasztották. Ha a kérelmüket jóváhagyják, akkor minden egyéb mellett a Betléri és a Szivárvány utcákban, a városi hivatalnál, vagy éppen a városi jégpályánál szerelhetik fel őket. 

Hírdetés

„A mi városunkban is egyre nő az elektromos autók száma, éppen ezért is hoztuk azt a döntést, hogy bekapcsolódunk a gazdasági minisztérium felhívásába. Nagyon fontos megemlíteni, hogy a töltőállomásokat a város saját területén tervezzük megépíteni. A beszerzendő berendezéseket mi magunk szeretnénk működtetni, hogy teljes mértékben a városi önkormányzathoz tartozzanak” 

– közölte szerkesztőségünkkel Štefan Barczi, a hivatal kommunikációs szakembere. Azt, hogy pontosan hány darab elektromos autó van a városiak tulajdonában, a városi önkormányzat nem, de elmondásuk szerint nyilvánvaló, hogy egyre növekszik az ilyen típusú gépjárművek száma. 

„Elsősorban azokon a városrészeken szeretnénk lassú töltési infrastruktúrát kiépíteni, ahol az emberek élnek vagy dolgoznak, természetesen mindezt a szabad parkolóhelyekhez és műszaki lehetőségekhez mérten. Ezzel ellentétben, a gyorstöltési infrastruktúra kiépítése olyan helyekre kell, ahol az emberek rövidebb ideig tartózkodnak” 

– olvasható a város honlapján közzétett, a testületi ülésen előterjesztett javaslatban.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »