Tesztelés a Vágsellyei járásban: Pereden szigorú utasítást adtak ki

Tesztelés a Vágsellyei járásban: Pereden szigorú utasítást adtak ki

A Vágsellyei járás is magas százalékú fertőzöttséget mutat. A járási elöljáró figyelemmel kíséri a legfertőzöttebb falukat is. Pered községnek szigorú utasításokat kellett kiadnia.

Vágsellye városában három napon át tartott az országos szűrés tizenhat mintavételi ponton. Összesen 7 824 embert teszteltek le, 141 lett pozitív, azaz 1,8%.

Pered nagyközségben három napon át tartott az országos szkríning.

Pénteken 779 tesztből 22 pozitív lett, szombaton 658-ból mindössze 5 embernél mutattak ki fertőzöttséget.

A vasárnapi napon kevesen voltak teszteltetni. tudtuk meg Agócs Kőrösi Ildikótól, Pered polgármesterétől, aki elárulta, hogy

a pénteki 2,82 százalékos részeredmény után a járási elöljáróság is monitorozni kezdte a peredi helyzetet, az elöljáró el is látogatott a faluba, és megbeszélték a polgármesterrel az esetleges következő tesztelés részleteit.

A falu vezetőjének elgondolása és tapasztalatai szerint legközelebb már elég lesz kétnapos tesztelést végezni a faluban, mert bár Pereden nem volt előzetes regisztráció, az emberek fegyelmezetten kezelik a helyzetet és fennakadás sem volt. Azt vélték azonban felfedezni, hogy a pénteki magas eredményt erősen befolyásolhatta, hogy olyanok is eljöttek teszteltetni, akik már eleve tudták magukról, hogy pozitívak.

Hírdetés

A polgármester ezért határozott és markáns utasítást adott ki, hogy akik jelenleg 10 napos karanténban vannak a megerősített Covid 19 pozitivitásuk miatt, valamint ezekkel a személyekkel egy háztartásban elő családtagok, akiknek szintén 10 napos karanténban kell lenniük, nem mehetnek a jelenlegi antigén tesztelésre.

– jegyezte meg Pered polgármestere.

– tudatja Zsigárd polgármestere, Baranyay Alajos a falu facebook oldalán.

A Zsigárddal szomszédos Vágfarkasd polgármester, Restár János szintén nem tudott jó hírekkel szolgálni, bár mint mondta, ő még több fertőzöttre számított.

A tegnapi nap folyamán 800 embert teszteltek, vasárnap pedig 560-at. Az 1360 tesztből 22 lett pozitív, ami 1,62% .

A polgármester szerint szinte biztos, hogy lesz következő kör a járásban.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »