Terrorizálta volt élettársát, börtön vár a brutális férfira

Terrorizálta volt élettársát, börtön vár a brutális férfira

Az ügyészség több súlyos bűncselekmény elkövetésével is megvádolt egy 31 éves Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei férfit, aki többször is megfenyegette, és bántalmazta is volt élettársát.

Hírdetés

A pár 2018-tól két éven keresztül együtt élt, kapcsolatuk ezt követően megromlott, később a sértett azonban befogadta a nógrádi kistelepülésen található otthonába a vádlottat.

A vád szerint a férfi 2021. augusztus 14-én, mobiltelefonon hívta fel élettársát és életveszélyesen megfenyegette azzal, hogy agyonlövi, elvágja a torkát. A nap során több becsmérlő szöveges üzenetet küldött a nőnek és összesen 54 alkalommal próbálta felhívni.

A férfi december 27-én a sértett otthonának kerítésén átmászott, a ház bejárati ajtaját berúgta és bent a riadt nőt megütötte, majd megfenyegette, hogy megöli, levágja a fejét. Az étkezőasztalra rakta a nála lévő gázriasztó fegyvert, egy 78 cm pengehosszúságú kardot és 17 cm pengehosszúságú kést, majd közölte, hogy ezekkel az eszközökkel öli meg őt. Fenyegetéseit követően elvette a nő mobiltelefonját és 20 000 forintnyi készpénzét is.

Az elkövető 2022. június 21-én ismét hívatlanul és engedély nélkül ment be a sértett házába és a hálószobában a fekvő nő kezére térdelt, fejét pedig belenyomta az ágyba. Egykori élettársának sikerült magáról lerúgnia a férfit, így megmenekült a további bántalmazástól.

Néhány nappal később az ittas állapotú vádlott újra bement a nő házába, ahol a sértett gyermekének jelenlétében bántalmazta őt.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás, kifosztás, magánlaksértés és volt élettárs sérelmére, rendszeresen, az emberi méltóságot súlyosan sértő, megalázó és erőszakos magatartás tanúsításával elkövetett kapcsolati erőszak miatt emelt vádat a férfi ellen. A vádiratban halmazati büntetésül végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és közügyektől eltiltását indítványozta a Balassagyarmati Járásbíróságnál.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »