Terroristák központját támadták iráni rakétákkal Pakisztánban

Terroristák központját támadták iráni rakétákkal Pakisztánban

2024. 01. 17.

Az Iran Press információi szerint az iráni hadsereg kedden rakétatámadást hajtott végre egy, az iráni-pakisztáni határ túloldalán lévő faluban lévő célpontok ellen.

A célpont a ,,Jaish Ul-Adl,, nevű wahabita terrorista csoport egyik központja volt. A nyugati titkosszolgálatok által támogatott iszlamista fegyveres csoport többször is hajtott végre támadásokat iráni célpontok ellen. Legtöbbször az iráni határőrség állásait támadták.

A szélsőséges csoport egyike volt azoknak. melyek előkészítették a január 3-án, az iráni Kerman városában történt robbantásos merényletet, melyben több mint 100 iráni civil veszítette életét.

Hírdetés

Az iráni hadsereg ígéretet tett arra, hogy megbosszulják a merényletet, éppen ezért egy időben több célpontra is csapást mértek. Többek között az iraki Erbilben a Moszad egyik központjára, mlynek során megöltek 9 olyan izraeli ügynököt akik részt vettek a robbantásos merényletek kitervelésében. valamint Szíriában egy terrorista csoport állásai ellen akik szintén érintettek voltak a támadásban.

A megtorló csapásokat Iránból indított ballisztikus rakétákkal hajtották végre, melyek közül volt amelyik 1200 kilométert tett meg a célpont megsemmisítéséig.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Iran Press)

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »