Tanszeradománnyal segít a Magyar Református Szeretetszolgálat Kárpátalján

Tanszeradománnyal segít a Magyar Református Szeretetszolgálat Kárpátalján

A reménységet és a jövőt szimbolizálják azok a gazdagon megtöltött iskolatáskák, amelyek Kárpátalján 150 diáknak biztosítják a tanévkezdést – jelentette ki Czibere Károly, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) kuratóriumi elnöke az adomány ünnepélyes átadásán Beregszászon, a Kárpátaljai Református Egyházkerület (KRE) Püspöki Hivatalában, tájékoztatott az MTI.

Az eseményen részt vett Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, a zsinat lelkészi elnöke is, aki új tisztségében első alkalommal kereste fel Kárpátalját.

Steinbach József emlékeztetett arra, hogy a dunántúli református egyházkerület a háború előtt is intenzív kapcsolatban állt a kárpátaljai hívekkel, ami az utóbbi években még tovább erősödött.

Czibere Károly, az MRSZ kuratóriumi elnöke elmondta: az adományozóknak hála, egyre több támogatást tudnak célba juttatni Kárpátalján. A nyári szünet első napján meghirdetett országos tanszergyűjtés eredményeként a Radírozzuk ki a különbségeket! elnevezésű akció keretén belül több mint 1500 rászoruló gyermek tanévkezdése válhatott örömtelibbé a Kárpát-medencében. A kialakult gyakorlatnak megfelelően a csomagok 10 százaléka, tanszerekkel gazdagon megtöltött 150 iskolatáska idén is Kárpátaljára került.

Ott, ahol már nagyon kevés a keresztelő, ahol nem indul első osztály, mert nincs elég gyerek, ott ezek az iskolatáskák „a reménységet és a jövőt szimbolizálják” – fogalmazott Czibere Károly.

Hírdetés

Zán Fábián Sándor, a KRE püspöke kifejtette: ha két-három gyereknek kell iskolakezdő felszerelést vásárolni, annak az értéke meghaladja az egyhavi nyugdíj összegét. Ezért a kárpátaljai reformátusok hálásak a támogatásért, „közösségünk ezekben a jelekben is megéli az összetartozását, a magyar-magyar kapcsolatot” – mondta.

Szavai szerint ezekkel az alkalmakkal „életjelet tudunk adni”, amire felfigyelnek azok az emberek, akik el vannak keseredve, akik elveszítették az életkedvüket, mert ez reményt nyújthat nekik.

A Técsői Magyar Tannyelvű Református Líceum és a családtípusú gyermekotthonokat, befogadó családokat segítő Sámuel Alapítvány 20 tanulója személyesen vehette át az egyenként több mint 2500 hrivnya értékű, tanszerekkel megtöltött iskolatáskát.

A tanszerátadást követően Steinbach József püspök a KRE elnökségével és a Szeretetszolgálat munkatársaival együtt felkereste a Nagyberegi Református Líceumot, majd a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthont, ahová élelmiszert, játékokat és konyhai felszereléseket juttattak el.

Forrás: KISZo.net

The post Tanszeradománnyal segít a Magyar Református Szeretetszolgálat Kárpátalján appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »