Szorgos cigányok: többrendbeli betörés, magánlaksértés, zaklatás

Szorgos cigányok: többrendbeli betörés, magánlaksértés, zaklatás

Szorgos cigányok: többrendbeli betörés, magánlaksértés, zaklatás

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság magánlaksértés bűntett, többrendbeli lopás bűntett és lopás vétség, valamint zaklatás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást O. Richárd 23 éves, többrendbeli lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt Cs. Sándor 32 éves salgótarjáni lakosok ellen, továbbá orgazdaság vétség megalapozott gyanúja miatt a 33 éves B. Márió ellen.

Hírdetés

A nyomozás adatai alapján a 23 éves férfi 2019. január 18-án az egyik országos áruházlánc salgótarjáni üzletében egy szeszes italról az áruvédelmi eszközt lefeszítette, majd az italt kabátjába rejtette és megpróbált azzal fizetés nélkül távozni, azonban a biztonsági őrök cselekménye közben tetten érték.

A megalapozott gyanú szerint O. Richárd és 32 éves társa 2018. december 12. és 2019. február 20. között egy salgótarjáni ingatlan, továbbá öt garázs ajtaját feszítették fel, és onnan többek között szeszes italokat, tévékészüléket, kerékpárt, centrifugát, különböző használati tárgyakat, valamint vasakat loptak el. A gyanúsítottak az eltulajdonított televíziót ezután B. Márió részére eladták, aki azt továbbértékesítette.

A büntetőeljárás fényt derített arra is, hogy O. Richárd a megyeszékhely belterületén 2019 januárjában egy férfi ismerőse, februárban pedig egy nő ismerőse családi házához ment. A 23 éves gyanúsított a férfit egy késsel, míg a nőt – akihez korábban betört – pedig egy baltával fenyegette meg.

A 23 éves O. Richárd és társaival szemben folytatott eljárást a nyomozók befejezték, a keletkezett iratokat az illetékes ügyészség részére megküldték.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »