Szlovákiában már osztrák árakon tankolunk. A dízel is csak Csehországban olcsóbb

Szlovákiában már osztrák árakon tankolunk. A dízel is csak Csehországban olcsóbb

Nyitókép: SITA

Augusztus második felében a szlovákiai üzemanyagárak továbbra is a legmagasabbak a környező országokhoz képest. Mi több, ma már osztrák áron tankolunk. A benzinen a környező országok közül a legtöbbet Csehországban és Lengyelországban spórolhatunk (átlagosan mintegy 8 centet literenként). A nafta nálunk általában alacsonyabb, mint a szomszédainkban. Kivéve Csehországot, ahol még mindig megközelítőleg 4 centet spórolhatnk literenként, ha dízeles kocsink van.

Ha úgy döntünk, hogy autóval megyünk nyaralni,  Horvátországba utazva például érdemes Magyarországon megállnunk tankolni benzint literenként 1,55 euróért, majd közvetlenül Horvátországban újratölteni, ahol a benzin ára egy centtel magasabb, mint nálunk. „Kedvezőtlenebb lesz a helyzet, ha naftát tankolunk, amelynek ára a célállomáson, tehát Horvátországban átlagosan 8 centtel magasabb – mondta a 365.bank elemzője, Tomáš Boháček.

Hírdetés

Ha az autós üdülési célpontunk távolabbi ország, mondjuk Bulgária, akkor érdemes a tankolást egészen a célállomásig kitolnunk, ahol kényelmesen, átlagosan 21 centet spórolhatunk a benzin- és gázolaj literén

„Ha Olaszországba készülünk, ismét megéri itthon tankolni, hiszen „útközben” és közvetlenül a célországban is magasabbak az üzemanyagárak mint nálunk, átlagosan 24 centtel”

– mutatott rá Boháček.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »