Szlovákia kérésére Svájcban is felforgatták a gondolatbűnözéssel gyanúsított szlovák „neonáci” ingatlanát

Szlovákia kérésére Svájcban is felforgatták a gondolatbűnözéssel gyanúsított szlovák „neonáci” ingatlanát

A „szélsőségességgel” gyanúsított Marián Magát svájci ingatlanában – ahova Magát állandó lakhelye van bejelentve – számos „szélsőséges, náci” szimbólumokat tartalmazó holmit, valamit lőfegyvert foglalt le a rendőrség.

A rendőrség március 29-én hajtotta végre a svájci rendőrség „nemzetközi jogi segítségnyújtás” keretében – közölte a Facebookon az országos szlovák rendőr-főkapitányság.

Hírdetés

„A házkutatás során a gyanúsítottnál több más holmin kívül nagyobb mennyiségű szélsőséges, náci szimbolikájú tárgy, valamint egy illegálisan tartott lőfegyver, illetve nagyobb mennyiségű, illegálisan tartott lőszer került elő” – közölte a rendőrség.

A „szélsőségességgel” gyanúsított Marián Magát előzetes letartóztatásban van. 2022 januárjában vették őt őrizetbe 37 bűncselekmény elkövetésnek gyanúja miatt.

A szlovák ügyészség szerint olyan gondolatbűncselekményekről van szó, mint az „alapvető jogok és szabadságok elnyomására irányuló mozgalom népszerűsítése, szélsőséges anyagok készítése, a holokauszt-, a politikai rezsimek bűntetteinek-, illetve emberiesség elleni bűncselekmények tagadása és éltetése” – amelyeket a gyanú szerint a 2017 és 2021 közötti időszakban követett el.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »