Šutaj Eštok: A Hlas továbbra is ragaszkodik a házelnöki poszthoz

Šutaj Eštok: A Hlas továbbra is ragaszkodik a házelnöki poszthoz

Nyitókép: TA3, reprofoto

A Hlas-SD továbbra is ragaszkodik a koalíciós megállapodás betartásához, amely szerint jogosult a parlament elnöki posztjára, közölte Matúš Šutaj Eštok pártvezető, belügyminiszter a TA3 V politike (Politikában) című vasárnapi politikai vitaműsorban. Szerinte a koalíció szeptemberben megoldja a helyzetet. Az ellenzéki KDH párt elnöke, Milan Majerský bírálja, hogy a parlament elnöki posztja továbbra is betöltetlen.

„Egyetlen dologhoz ragaszkodunk, az érvényes megállapodások és szerződések betartásához”

Hírdetés

– jelentette ki Šutaj Eštok, aki elutasította azt a forgatókönyvet, hogy ő legyen a parlament elnöke. Az ezzel kapcsolatban felmerült spekilációkat és híreszteléseket valótlannak nevezte. A koalíció szerinte szeptemberben megoldja a helyzetet.

Majerský szerint az ellenzék továbbra is ragaszkodik Boris Susko (Smer-SD) igazságügyi miniszter és Martina Šimkovičová kulturális miniszter (SNS-jelölt) menesztéséhez. Szerinte az, ami a szlovák igazságszolgáltatásban történik, példátlan. Bírálja Dušan Kováčik volt különleges ügyész menesztését, valamint a büntető törvénykönyv módosítását.

Margo Šimkovičovával kapcsolatban Šutaj Eštok megjegyezte, hogy az ellenzék olyasmi miatt akarja leváltani őt, ami a feladata, és csak a hatáskörét használja. Elismerte ugyanakkor, hogy egyes kulturális intézmények vezetőinek visszahívását lehetett volna másként is oldani, de erről személyesen akar beszélni a miniszter asszonnyal, nem nyilvánosan.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »