MONACObet-Liga: Parádés komáromi győzelem Puhó ellen, hét gólt vágtak a lilák

MONACObet-Liga: Parádés komáromi győzelem Puhó ellen, hét gólt vágtak a lilák

Nagyon fontos lépést tettek meg a Niké Ligába való feljutásért a komáromiak, mikor magabiztosan, gyakorlatilag hibátlan játékkal 7:1-re legyőzték Puhó csapatát. Radványi Miklós védencei három fordulóval a bajnokság vége előtt ötpontos előnnyel vezetik a MONACObet-Liga tabelláját a második Eperjes előtt.

Igazi örömfocit játszott szombaton a KFC. A lilák már a 13. percben megkezdték a gólgyártást, először Ožvolda talált be az ellenfél kapujába. A komáromiak végig uralták a mérkőzést, nem nagyon hagyták levegőhöz vagy helyzethez jutni a vendégeket.

A 30. percben Voleský növelte kettőre a komáromi gólok számát, majd hét perccel később a mongol válogatott Ganbayar Ganbold is betalált egy szögletet követően. 3:0.

A félidő vége előtt a puhóiak kapusa volt szabálytalan a tizenhatoson kívül Voleskývel, Kiss játékvezető piros lapot húzott elő, a komáromiak pedig szabadrúgáshoz jutottak. Az innentől emberhátrányban játszó puhóiak sorfalának egyik játékosa kézzel hárította a kapura tartó lövést, így Šimon Šmehyl állhatott oda büntetőt rúgni, melyet hiba nélkül értékesített is. 4:0.

A második játékrészben kihasználva emberelőnyét teljesen beszorította az ellenfelet a komáromi gárda. Németh gyakorlatilag egy véletlenből szerzett gyönyörű gólt az 55. percben – centernek szánta, remek gól lett belőle.

Nyolc perccel később a csereként beálló Sylvestr is feliratkozott a gólszerzők listájára, majd a 66. percben Bayemi zárta a komáromi gólgyártók sorát.

A puhóiak 5:0-nál tudtak szépíteni, az eredményre azonban ez nem volt hatással.

Hírdetés

Hét gól hét játékostól – szlovákiai szinten is különleges teljesítmény Radványi Miklós védenceitől, akik szinte már karnyújtásnyira vannak a feljutástól.

A Komáromi FC 27 forduló után 64 ponttal vezeti a tabellát a második 1. FC TATRAN Presov előtt, melynek 59 pontja van, miután a 90. percben sikerült győztes gólt lőniük Tőketerebes ellen.

Az 54 ponttal a harmadik helyen álló Pozsonyligetfalu vasárnap mérkőzik meg Liptószentmiklóssal, győzelme esetén továbbra is tartani fogja a kétpontos hátrányát Eperjessel, és a hétpontos hátrányát Komárommal szemben.

A komáromiak legközelebb május 4-én Tőketerebes ellen lépnek pályára, majd május 10-én Pozsonyligetfalut fogadják, végül május 17-én Alsókubin ellen zárják a bajnokságot.

A lilákat üldöző Eperjes és Pozsonyligetfalu jövő héten egymás ellen játszik és ennek a mérkőzésnek az eredménye komoly hatással lehet a bajnoki címre esélyes Komáromra nézve.

Ha ugyanis jövő héten Komárom három pontot szerez Tőketerebes ellen, és Eperjes nem tudja megverni Pozsonyligetfalut, úgy Radványi Miklós és védencei már egy hét múlva bajnoki címet ünnepelhetnek.

Ellenkező esetben egy héttel később, május 10-én hazai pályán vívhatják ki és ünnepelhetik az esetleges bajnoki címet a komáromiak.

Körkép.sk/KPA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »