Súlyos hazai vereséget szenvedett a Ferencváros

Súlyos hazai vereséget szenvedett a Ferencváros

Az idény egyik legrosszabb nyitónegyede után kapust is kellett cserélnie a magyar csapatnak, de nem sokat javult az eredmény. A helyzet a nagyszünet után tovább romlott.

A Ferencváros hazai környezetben súlyos, 17-7-es vereséget szenvedett a spanyol Barcelonetától a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek tizedik fordulójában, szerdán.

A két csapat legutóbb decemberben találkozott egymással, akkor 12-12-es döntetlent játszottak.

A Ferencváros talán az idény egyik legrosszabb nyitónegyedét produkálta, ugyan támadásban nem volt nagy gondja, de a védekezése mintha nem is lett volna az előző szezon döntősének. A Barceloneta kénye kedve szerint szerezte a gólokat, Varga Zsolt vezetőedzőnek kevesebb, mint hét perc után időt kellett kérnie, olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok kapusa, Vogel Soma pedig gyorsan a kispadra került.

Hírdetés

A fiatal hálóőr Szakonyi Dániel vízbe küldése sem hozott átütő változást, a Barceloneta támadásban szinte megállíthatatlan volt és a nagyszünetre hétgólos előnyt dolgozott ki (5-12).

A harmadik negyed elején még nehezebb helyzetbe került a magyar csapat, Jansik Szilárdot cserével kiállították, a különbség pedig tovább nőtt a két csapat között, a vége rendkívül sima vendégsiker lett.

Az FTC tíz mérkőzés után 16 ponttal, négy-négy győzelemmel és döntetlennel, illetve két vereséggel áll csoportjában. Varga Zsolt együttese legközelebb március 30-án a szerb Novi Beograd otthonába látogat.

A két nyolccsapatos csoportból az első négy helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ugyanakkor a házigazda Novi Beograd helye garantált a végjátékban.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »