Juhász Ferenc pasztorális helynök beszámolója a magyar nemzeti zarándoklatról

Juhász Ferenc pasztorális helynök beszámolója a magyar nemzeti zarándoklatról

Farkas Erzsébet, a Szent István Rádió műsorvezetője telefonon érte el Juhász Ferencet, az Egri Főegyházmegye pasztorális helynökét Rómában, aki beszámolt a hallgatóknak az április 23–25. között zajlott magyar nemzeti zarándoklaton szerzett élményeiről.

Az Egri Főegyházmegye a püspököket kísérve népes küldöttséggel vett részt a nemzeti zarándoklaton, meglátogatták Róma jelentős templomait, részt vettek a szentmiséken a Szent Pál-bazilikában, a lateráni bazilikában és a Szent Péter-bazilikában.

A Szentatyával való találkozás csütörtökön délelőtt fél kilenckor történt a VI. Pál teremben. Ferenc pápa beszédét Vértesaljai László SJ tolmácsolta magyar nyelven. A Szentatya hálás szeretettel gondolt vissza az egy esztendővel ezelőtti találkozásra; Budapestről úgy beszélt mint a hidak és a szentek városáról. Szent Istvánt, Szent Lászlót, Szent Imrét, Árpád-házi Szent Erzsébetet és a 20. század boldogjait, Meszlényi Zoltánt, Apor Vilmost, Salkaházi Sárát név szerint is említette. „Mindnyájunkat megérintett személyesen is az a fajta közelség és az a szeretet, amivel fogadta a magyarokat, s kerekesszékkel végigment a zarándokok mellett és sokan kezet foghattak vele” – idézte fel Juhász Ferenc pasztorális helynök a friss élményeket.

Jelen volt Sulyok Tamás köztársasági elnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Soltész Miklós államtitkár és természetesen szép számmal főpásztorok, püspökök, segédpüspökök.

Hírdetés

Az Egri Főegyházmegye csoportját Ternyák Csaba érsek vezette, s jelen volt Ficzek László általános helynök, Kakuk Ferenc irodaigazgató, Czapkó Mihály érseki titkár és az érsekség munkatársai nagy számban, valamint a diakónusok, akik a szentmiséken mindenhol asszisztáltak. „Ezek a fiatalok, akik most kezdik papi életüket, nemsokára szenteli őket érsek atya pappá, most kezdik az életüket, és már abban a kegyelemben részesültek, hogy itt lehettek” – fogalmazott a pasztorális helynök.

Forrás: Egri Főegyházmegye

Fotó: Vatican Media; Merényi Zita; Kós Gergő

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »