Sajtóértesülés: Bajnai Gordon szervezetének aktivistái segíthetik Magyar Péteréket

Sajtóértesülés: Bajnai Gordon szervezetének aktivistái segíthetik Magyar Péteréket

Újabb bizonyítékok kerülhettek elő arról, hogy a júniusi választásokhoz Magyar Péterék Tisza Pártja a Bajnai Gordon nevével fémjelzett 20k22 aktivistáit is mozgósíthatja. A szervezet több mint 20 ezer főt toborzott össze a 2022-es választások szavazatszámlálására, de egyes hírek szerint inkább a zavarkeltés volt a fő feladatuk, semmint a számolás.

A Mandiner értesülése szerint Magyar Péter a Bajnai Gordon nevével fémjelzett 20k22 aktivistáival (akik már a 2022-es szavazatszámláláskor 20 ezren voltak) működhet együtt a Tisza Párt.

A lap emlékeztet, hogy az igazságügyi miniszter volt férje április 19-i orosházi fórumán már jelezte, hogy a kampányában egy olyan szervezettel működhetnek együtt, amely több mint 10 ezer aktivistát képes mozgósítani. „Egy civil szervezet ajánlott nekünk segítséget, akik eddig is már jelen voltak a szavazásokon, és nekik van 11-12 ezer emberük. Emellé kell nekünk még 10 ezret szereznünk” – fogalmazott.

A cikk szerint most egy Magyar Péter szűkebb köréhez tartozó ember erősítette meg az együttműködést, ráadásul Magyar Péter Discord-csoportjában többen is beszéltek már arról, hogy 2022-ben dolgoztak a 20k22-vel. Egy tag ennél is bővebb információt osztott meg az állítólagos együttműködésről, ami szerint:

Hírdetés

„valószínűleg a 20k vagy a Számoljunk Együtt szervezetekkel együttműködve lesz. Én 20k-val voltam 2022 választáson. Van felkészítő anyag és ők koordinálják a beosztásokat is”

– olvasható egy állítólagos képernyőfotón, ami a Mandiner birtokába került.

Korábban a Számoljunk Együtt telefonon azt közölte, hogy nem vesznek részt a júniusi választásokon, így a lap – kizárásos alapon – arra következtet, hogy csak a 20k22 lehet a befutó az együttműködésben.

A cikk mások mellett arra is kitér, hogy a szervezet mögött álló Tiszta Választásokért Alapítvány kurátora „Tordai Csaba, Karácsony Gergely főpolgármester jogi főtanácsadója, Gyurcsány Ferenc és Bajnai bizalmi embere, akinek az ügyvédi irodájában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tartott házkutatást néhány hónapja”.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »