Súlyos baleset Ojtoz közelében

Súlyos baleset Ojtoz közelében

Három gépjárművet – két személygépkocsit és egy utánfutós kisbuszt – érintő baleset történt vasárnap kevéssel 11 óra előtt a 11-es országúton Bereck és Ojtoz között, utóbbi közelében. Az utat teljesen elzárták a forgalom előtt, a berecki plébános nem tudott bemenni a településre a szentmisét elvégezni.

A balesetet legkorábban az országos rendőr-főkapitányság Infotrafic központja jelezte. A jelentés szerint a balesetben négyen sérültek meg, köztük egy hároméves kisfiú. A hatóságok vörös mentési kódot hirdettek.

A megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közölte, egy tűzoltóautóval, egy feszítővágóval felszerelt járművel, két sérültek ellátását lehetővé tévő különleges járművel illetve három rohammentővel vonultak ki, egy autóval csatlakozott a civil mentőszolgálat is. Tizenhárom személy állapotfelmérését végezték el, köztük egy három és egy nyolc éves gyerekét. Egy nőt és a hároméves kisfiút rohammentővel kórházba szállították.

Hírdetés

A Kovászna megyei rendőrség közleménye szerint egy 35 éves férfi által vezetett személygépkocsi egy kanyarban áthajtott a másik sávra, ahol összeütközött egy másik személygépkocsival, majd nekipattant egy utánfutós kisbusznak. Egyik vezető sem fogyasztott szeszes italt. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértésésrt vizsgálati iratcsomót nyitottak.

Közben Csomós László berecki plébános az útelzárás miatt nem tudott eljutni Ojtozra szentmisét tartani. A plébánia közösségi oldalán a hívek megértését kérte. Jelezte, ha 14 óráig felszabadítják az utat, bemennek házat szentelni, ha nem, akkor jövő vasárnap, a szentmise után lesz a házszentelés.

Fél kettő után a Brassói regionális útügyi igazgatóság jelezte, hogy felváltva egy sávon elengedték forgalmat. (sz.)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »