Fejlemény a Nemzeti Színház ügyében: a rendőrség gyanúsítottként hallgatott ki valakit

Fejlemény a Nemzeti Színház ügyében: a rendőrség gyanúsítottként hallgatott ki valakit

A BRFK megerősítette, hogy a tavaly novemberben történt baleset ügyében gyanúsítottként kihallgattak egy személyt.

Az Index azt írja, információik szerint a kihallgatott személy nem más, mint a színház ügyelője. A lap emlékeztet: az intézmény a balesetet követően belső vizsgálatot indított, majd Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a balesetért senkit sem terhelhet egyszemélyi felelősség.

Időközben lezárult a belső vizsgálat, a rendőrség azonban folytatta a nyomozást, hogy kiderüljön, kit terhel a felelősség.

Hírdetés

A BRFK egy hónappal ezelőtt azt a választ adta a lapnak, hogy az ügy folyamatban van, akkor még nem történt kihallgatás.

Ám az elmúlt hetekben fordulat következett be a nyomozásban, és a lap információi szerint kihallgatták a színház ügyelőjét. Ezt hétfőn délután a BRFK kommunikációs osztálya részben megerősítette: „Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett ügyben egy főt hallgattunk ki gyanúsítottként” – írták válaszukban.

A kihallgatás azért is bír nagy jelentőséggel, mert amíg nincs meg a baleset felelőse, addig a színészek sem kaphatnak kártérítést. A két megsérült művész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó többé nem tér vissza a Nemzeti Színház deszkáira.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »