Sulík a TA3-ban: Már nem számolok Matovičcsal

Sulík a TA3-ban: Már nem számolok Matovičcsal

Nyitókép: ta3 live, reprofoto

„Nem látjuk értelmét a koalíció további működésének. Új koalíciós szerződést szeretnénk egyetlen feltétellel, hogy a koalíciós kormányban már ne legyen jelen Igor Matovič“

– fogalmazott a TA 3 hírtelevízió vasárnapi politikai vitaműsorában Richard Sulík.

Az SaS elnöke azt is elmondta, hogy hétfőn levelet küld Eduard Heger kormányfőnek, melyben megfogalmazzák a párt koalícióban maradásának további feltételeit. Ezek között furcsa mód immár az állami alkalmazottak inflációnak megfelelő fizetésemelése is szerepel. Maga az SaS eddig egyáltalán nem foglalkozott ezzel a kérdéssel, azt az OĽaNO szorgalmazza hetek óta. Sulík azt is nehezményezte, hogy Kolíková igazságügyi miniszternek eddig nem engedték, hogy kinevezze második államtitkárát.

Hírdetés

A  liberális pártelnök azzal érvelt, hogy direkt a nyári időszakot választották zsarolásként Matovič távozását,, amikor politikai szempontból túl sok minden nem történik, ugyanakkor van idő megoldást találni.

„Mi kellően átgondoltuk a lépéseinket“

– nyomatékosította Sulík, akitől hiába kérte a hét folyamán Heger miniszterelnök, hogy ne tegyék, mert azzal katasztrófába dönthetik az országot.

Frissítjük.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »