Stabilizálódik a vízhelyzet Dévényújfalunál. De a Duna továbbra sem apad

Stabilizálódik a vízhelyzet Dévényújfalunál. De a Duna továbbra sem apad

Nyitókép: SITA

A Poszony városrészeként működő Dévényújfalu árvízhelyzete stabil, de a Morva és a Duna vízfolyásának szintje továbbra sem csökken, jelentette be közösségi oldalán a városrész polgármestere, Dárius Krajčír.

„Hét mobil professzionális szivattyútelep található a töltésen, amely a Dévényi-tó felé halad. További erőket és erőforrásokat hívtunk a közeli utcába, és ott szivattyúzzuk ki a vizet, amely elárasztotta a Pozsonyi Vízügyi Társaság vízaknáját”

– fogalmazott.

A polgármester megjegyezte, a vízaknák zárva vannak, így a lakosoknak nem kell aggódniuk az ivóvíz minősége miatt. Bármilyen változás, kritikus helyzet vagy vízleállás esetén azonnal értesítik a lakosságot.

„Minden területet, ahol a víz károkat okozhat és elöntheti a pincéket, házakat kiszivattyúzunk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne árassza el azokat a területeket, ahol erre nincs szükség, amíg ki nem szivattyúzzuk a vizet”

Hírdetés

– tette hozzá Krajčír.

Egyúttal arra kérte a lakosságot, hogy saját biztonságuk érdekében továbbra is kerüljék el az elöntött helyeket, valamint a térséget, ahol beavatkozásokat végeznek, és amelyeket rendőrök ellenőriznek és irányítanak.

A polgármester szerint erre a saját biztonságuk érdekében van szükség. Minden olyan katasztrófavédelmi szolgálat, amely a kárelhárításban dolgozik, képes ellátni a munkáját.

„Továbbá arra kérünk minden lakost, hogy ne menjena  folyók közelébe se a folyóba, és ne használjon sporteszközöket és hasonlókat a vízbe való belépéshez”

– zárta gondolatait a polgármester.

A Duna Pozsonynál ha lassan is, de már apad, cikkünk írásakor 964 centimétert mértek. A tetőzés a jelek szerint 970 centiméteren volt, melyet éjjel 02.30 órakor mértek.

SITA, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »