Spartak–Slovan meccs: példás büntetésre van szükség

Spartak–Slovan meccs: példás büntetésre van szükség

A parlament oktatási, ifjúsági és sportbizottsága is vizsgálja a futballhuligánok által az október 17-ei nagyszombati mérkőzésen elkövetett rendbontást. Igor Kašper képviselő (Sme rodina) rendkívüli bizottsági ülést hívott össze jövő keddre (október 26.), ahová meghívják az országos rendőrfőkapitányt, a Szlovák Labdarúgó Szövetség és a Ligás Klubok Uniójának vezetőit, valamint a Spartak Trnava és a Slovan Bratislava klub képviselőit.

Kašper elítélte a rendbontók viselkedését, és törvénymódosítást kezdeményez. Kijelentette, hogy példás büntetésre van szükség. „Ha változást akarunk, a törvényt kell megváltoztatni. Kötelességünk foglalkozni ezzel a problémával, és örülök, hogy a kollégáim egyetértettek a rendkívüli bizottsági ülés összehívásával” – mondta.

„Nagyon keményen kell fellépni velük szemben, az Angliában alkalmazott módszer itt is működhet” – mutatott rá.

Hírdetés

A vasárnapi mérkőzéssel kapcsolatban Kašper rámutatott, hogy gyerekek is tanúi voltak a stadionban történteknek. „Néhányan nem akarnak majd többé focizni. Alig 50 garázda miatt szenved a szlovák futball, és általában a sport” – mutatott rá, és azt mondta,

A Fortuna-liga 11. fordulójának slágermérkőzését szurkolói rendbontás és verekedés miatt nem játszották le vasárnap Nagyszombatban, Filip Glova játékvezető előbb hosszú időre megszakította a meccset, majd úgy döntött, hogy a körülmények nem alkalmasak a mérkőzés befejezésére. Körülbelül negyedórája folyt a játék, amikor a szurkolók berohantak a pályára és verekedés tört ki. Az egyik szurkoló sérüléseit a pályán kellett ellátni.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »