A társadalom közönyéről férfi ügyekben

A társadalom közönyéről férfi ügyekben

Többszáz cikk, több tucat utcára való kiállás után, könyvek megírása után úgy látom, a társadalom nagyon közönyös a férfiak életét illetően, és problémáik felszínre hozatala, hatalmas közönyt hoz elő belőle, a tagjaiból. Amíg valamelyikőjük a bőrén nem érzi, pl. hogy a gyerekét, vagy új párjának gyerekét el akarják idegeníteni tőle, addig el sem hiszi, hogy fontos a férfiak és érdekében bármit is tenni. Illetve nagyon sokszor a küzdelem már nem is a férfiak érdekeiért folyik, hanem színtisztán a gyeremekük testi-lelki egészségéért, hogy ép és erős felnőtté válhasson. 

A korszellem ez: erősítsük egyolédalúan a lányokat, a nőket, a fiúkkal, férfiakkal pedig különösdebben ne törődjünk. Vagy azért mert ellenségesek vagyunk velük rejtetten, esetleg nyíltan, vagy azért ne, mert az a tévképzet él bennünk, hogy a fiúk, csajk úgy minden külső nevelői szándék nélkül válnak ilyenné, vagy olyanná. Nem kell jól megerősíteni a férfias identitásukat, hiszen az amúgy is van, magától terem.

A valóság azonban az, hogy sok és erős, valódi alapokon álló dicséret, elismerés, biztatás, kihívás elé állítás kell a fiúknak, míg érett, bátor, magában bízó férfivé vállik. A feminista dühös acsarkodás a még fejlődő ifjúságon aligha segít.

Férfiak szövetségének kell a ifjak felé fordulni támogatólag, bevezetni a maguk kialakította férfias világba, hogy ott is helyt álljanak. Ettől valóban Férfi lesz a fiú, de csak úgy magától, aligha.

Csakhát a jobboldali politikát egy Bedő Imre 2. érdekelné, aki szelíden, kulturáltan arról beszéléget, hogy milyen is legyen az új szövetség férfiak és nők között. Előbb azonban valóban Férfiakat kell találni ehhez az új szövetséghez, és halkan mondom: nőket is. Egy nő képzés szintén nagyon jól jönne.

Hírdetés

Mivel a Férfihang férfi panasz hang is, így itt szóba kerülhernek a harag, a frusztráció okozta sebek, az szexista, feminista gyökerű életvezetési vagy éppen politikai tévutak. Lehet dühöngeni, szomorúnak lenni, és kéárdezni. A Férfihang egy lelki-szellemi műhely kíván lenni, ahol a jelen és a jövő férfiai jelennek meg, miközben eszmecserék által segítik egymást jobban látni és jobban megvalósítani azt, amnire a férfi szóval utalunk.

Sajnos a társadalom vagy szerény cinizmussal nézi mindezt, edsetleg feminista ellenségeskedéssel, hiszen minden ami önállóan férfias és a saját szabályait kés nem az övékét, az veszélyes, gyanús, eltűntetendő.

Ez a rikácsolás a feministabarát oldalopn van, de legtöbbször ők is inkább csendben vannak, agyonhallgatni próbálnak minket, hátha egy idő után elfáradunk és elkullogunk vesztesen haza.

Férfiakat, férfiasságot képviselni ma Magyarországon rengeteg láthatastlan akadály áttörésének igényét jelenti. A sajtó közönyös, jobb és baoldal közönyös, az átlegember egy pillanatra felkapja a fejét, de 90%-ban megy is tovább, akár címlapot lát, akár kifeszített molinót.

Nagyon könnyű így kiégni akár csak néhány év alatt. Több aktivista kellene, aki szívesen veszi vállára az ügyet, kiáll, tüntet, leveleket ír, vagy blogol, vlogol.

Számvetés ez a cikk hogyan lehetne elkezdeni felépíteni egy működő mozgalmat. Minél több hozzászólás érdekelne.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »