Somlói Juhfark Ünnep

Somlói Juhfark Ünnep

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Somlón egy őshonos Kárpát-medencei szőlő- és borfajta, a juhfark nagyszabású bemutatóját. A Somlói Juhfark Ünnep közönsége 16 borászat 31 juhfark tételét kóstolhatja meg október 19-én a somlójenői Tornai Pincészetben.

somlói juhfark

Somlói juhfark – wikipedia

Hírdetés

„A Somló egyedülálló, vulkanikus karakterét a juhfark tudja legszebben közvetíteni, és fordítva: a juhfarkra jellemző fajtajegyek a Somlón mutatkoznak meg a legtökéletesebben. Az eredmény komplex, ásványos ízvilágú, utánozhatatlan bor” – emlékeztetnek a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Mint kiemelik, a hegy borászai minden évben összegyűlnek, hogy a juhfark reprezentatív kóstolóján bemutassák a közönségnek legjobb tételeiket. A borászok maguk kínálnak, mesélnek a borokról, válaszolnak a vendégek kérdéseire.

A sétálókóstoló mellett a szervezők dűlő- és pincetúrát, valamint egy workshopot is meghirdettek, melynek résztvevői a Tornai Pincészet juhfarkjainak különböző évjáratait ismerhetik meg egy vertikális kóstolón.

A Somlói Juhfark Ünnepre különbusz indul Budapestről, és a jegyhez ingyenes transzferszolgáltatás jár a környék szálláshelyeiről – közölték a szervezők.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »