Senánszky Petra Európa-bajnok

Senánszky Petra Európa-bajnok

„Nagyon boldog vagyok, mert szerintem a párizsi olimpián ilyen idő kell majd mindenképpen a középdöntőbe jutáshoz. Ez a hely valahogy mindig jó dolgokat hoz ki belőlem, 2019-ben még uszonyos úszásban a világbajnokságon is szép sikereket értem el – mondta a bajnok.

Az aranyérmes Senánszky Petra a női 50 méteres gyorsúszás eredményhirdetésén a belgrádi vizes Európa-bajnokságon 2024. június 22-én. MTI/Derencsényi István

Senánszky Petra országos csúccsal aranyérmet nyert 50 méter gyorson szombaton a belgrádi Európa-bajnokságon.

Hírdetés

Az uszonyos úszásban többszörös világbajnok és Világjátékok-győztes, de már medencés olimpiai indulónak tekinthető Senánszky májusban, a Mare Nostrum-versenysorozat monacói állomásán felállított magyar rekordját egy századdal megjavítva, 24.56 másodperccel diadalmaskodott.

„Nagyon boldog vagyok, mert szerintem a párizsi olimpián ilyen idő kell majd mindenképpen a középdöntőbe jutáshoz. Ez a hely valahogy mindig jó dolgokat hoz ki belőlem, 2019-ben még uszonyos úszásban a világbajnokságon is szép sikereket értem el. Megmondom őszintén, már eléggé vártam a végét, mivel most kapok két nap pihenőt, mielőtt edzőtáborba megyek, a török tengerparton fogok pihenni” – nyilatkozta a harmincéves Senánszky, aki medencés úszóként első Eb-aranyát nyerte egyéniben.
   
Senánszky sikerét követően a versenyt félbeszakították a szakadó esővel és villámlással érkező vihar miatt.

    Eredmények:

    női 50 m gyors, Európa-bajnok:
    ——————————
   SENÁNSZKY PETRA 24.56 – országos csúcs
2. Teodora Draku (Görögország) 24.59
3. Julie Kepp Jensen (Dánia) 24.79
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »